SolarEdge systeem

SolarEdge is de marktleider in het optimizers segment. Zij bieden een omvormer systeem aan bestaande uit een omvormer en een reeks optimizers .Op het gebied van omvormers hebben de ontwikkelingen de laatste jaren niet stil gestaan. Naast de traditionele string- omvormers zijn er betere, veiligere omvormers op de markt gekomen. De meest succesvolle opvolger van de string- omvormer is het SolarEdge systeem met power- optimizers.

Wat is het SolarEdge principe?

Met de SolarEdge Optimizer Omvormer haalt u uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijk rendement. Elk zonnepaneel (of elke set van 2 panelen) heeft dan ook zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de omvormer. Hierdoor is het SolarEdge systeem in staat om meer energie met uw zonnepanelen systeem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem. De SolarEdge Optimizer omvormer maakt uw zonnepanelen slimmer, waardoor u 25% meer energie uit uw pv-installatie kunt halen.

Dankzij de SolarEdge Optimizer vindt er optimalisatie per duo zonnepanelen plaats, in plaats van per string van meerdere panelen. Hierdoor hebben fabriekstoleranties van panelen geen negatieve impact. Daarnaast heeft ook de veroudering van afzonderlijke zonnepanelen minder invloed op het complete PV-systeem.

SolarEdge omvormer

De Solaredge omvormer kan alleen in combinatie worden gebruikt met de Solaredge Power optimizers. Deze unieke combinatie zorgt voor een optimale opbrengst van de zonnepanelen. De Solaredge omvormer...

 • heeft een standaard garantie termijn van 12 jaar
 • is lichter van gewicht
 • heeft een minder warmte ontwikkeling
 • is kleiner dan een stringomvormer

Solar Edge optimizers

Het SolarEdge systeem bestaat uit losse optimizers die achterop de panelen gemonteerd worden. Daarbij hoort een simpele, lichtgewicht omvormer om 230 V wisselspanning te genereren. Iedere optimizer heeft elektronica aan boord om de opbrengst te maximaliseren. Op een enkelfase omvormer kan een string van 8 t/m 25 optimizers aangesloten worden. Op een driefasen omvormer kan dit variëren van 16 t/m 50 optimizers. Meerdere (ongelijke) strings zijn ook mogelijk, zolang elke string maar aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

 • elke optimizer een eigen MPP tracker
 • superieure aanpak om het rendement van uw solarsysteem te maximaliseren
 • tot 25% meer opbrengst rendement 98,8% - piek opbrengsten in zowel mindere belichting als onbeschaduwde condities
 • onderhoud en monitoring op paneel-niveau.
 • vlamboogdetectie (reduceert brandgevaar)
 • veiligheid bij installatie of brand. Bij afgeschakelde omvormers, geeft elke optimizer nog maar 1 Volt af
 • 25 jaar garantie

SolarEdge monitoring Portal

Met de SolarEdge monitoring Portal kunt u eenvoudig zien hoeveel uw zonnepanelen u opleveren en wat de prestaties per afzonderlijk paneel zijn. U kunt de SolarEdge Optimizer omvormer aansluiten op uw zonnepanelen, zodat ze meer vermogen gaan leveren en u het maximale rendement uit uw PV systeem kunt halen. U haalt tot 25% meer energie uit uw systeem en met de SolarEdge monitoring portal kunt u dit eenvoudig inzien. De SolarEdge Monitoring Portal is een online applicatie, waarmee u zeer volledig inzicht krijgt in de systeemprestaties van uw zonnepanelen. Het voordeel van de SolarEdge monitoring portal is dat u niet alleen de prestaties van uw complete PV systeem kan inzien, maar ook van elk afzonderlijk zonnepaneel. Wanneer één van uw zonnepanelen minder goed presteert, bijvoorbeeld omdat er vuil op ligt, dan krijgt u hiervan een melding en kunt u energieverlies minimaliseren. Daarnaast volgt er een automatische update bij systeem problemen. Het SolarEdge monitoring portal is op meerdere devices te gebruiken, waaronder een computer, smartphone en tablet. Zo heeft u de systeemprestaties van uw zonnepanelen installatie altijd bij de hand. Extra bedrading is hierbij niet nodig, want de communicatie tussen de zonnepanelen en de monitoring verloopt via de bestaande bekabeling. Kortom: de SolarEdge Monitoring Portal zorgt voor een ideale systeemcontrole en maximale opbrengst zekerheid.

Is er belastingvoordeel op zonnepanelen voor mijn bedrijf?

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

Wat is salderen?

Wat moet u weten over Glas - Glas zonnepanelen?

Wat zijn bi-facial zonnepanelen?

Wat zijn PVT zonnepanelen?

Wat is de prijs van een zonnepaneel?

Wat zijn mono kristallijn zonnepanelen?

Wat zijn poly kristallijn zonnepanelen?

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Wat zijn de voor- en nadelen van indak zonnepanelen?

Hoe zonnepanelen te monteren op de grond?

Hoe zonnepanelen te monteren op dakpannen daken?

Hoe worden zonnepanelen op platte daken gemonteerd?

Hoe worden zonnepanelen op golfplaten gemonteerd?

Hoe zonnepanelen monteren op staaldak of sandwichdak?

Kan ik zonnepanelen huren of leasen?

Wat is het beste zonnestroom systeem voor mij?

Is de locatie in Nederland belangrijk voor zonnepanelen?

Hoe efficiënt is een zonnepaneel?

Hoeveel geld besparen zonnepanelen?

Waarom kopen mensen zonnepanelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?