Warmtepompen

Uw huis verwarmen en verkoelen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u zowel goedkoper als duurzamer uw woning verwarmen of verkoelen. Bent u benieuwd of zo’n pomp iets voor u is en welke mogelijkheden er zoal zijn? De specialisten van Beter Duurzaam adviseren u graag. Ook voor meer informatie over subsidies en een berekening van de kosten en baten kunt u bij ons terecht.

Wat is een warmtepomp precies?

Warmtepompen zijn een alternatief voor CV-ketels: ze verwarmen namelijk woningen. In tegenstelling tot CV-ketels doen warmtepompen dit echter niet met gas, maar met elektriciteit. Dat biedt interessante voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Een lagere energierekening
  • Weinig onderhoudskosten
  • Minder CO2-uitstoot
  • Een gunstiger energielabel
  • Je huis wordt meer waard

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp kopen brengt de nodige voordelen met zich mee. Een warmtepomp haalt energie uit bronnen als bijvoorbeeld lucht of grondwater. De pomp neemt deze energie op en zet deze met behulp van elektriciteit om in warmte. Met deze warmte kunt u bijvoorbeeld uw huis verwarmen of warm water tappen. Een warmtepomp is ook bij uitstek geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Hybride warmtepomp: het beste van twee werelden

Warmtepompen zijn er in twee varianten: volledig elektrische waterpompen en hybride waterpompen. Het nadeel van een volledig elektrische pomp is dat deze bij koude buitentemperaturen minder rendement oplevert. De warmtepomp heeft dan namelijk meer elektriciteit nodig om de energie om te zetten in warmte. Een hybride uitvoering biedt dan uitkomst. Dit systeem beschikt namelijk ook over een gasmodule. Als het buiten kouder wordt, is het voordeliger om op gas te stoken. Het systeem gaat hierdoor efficiënter met energie om. Zo geniet u dus van het beste van twee werelden: gas bij kouder weer en elektrisch bij warmer weer.

Comfortabele koeling van uw woning

Naast de verwarming van uw woning kan een warmtepomp ook zorgen dat uw woning op hete dagen comfortabel wordt gekoeld. Eigenlijk zijn warmtepompen dus ook een goed en duurzaam alternatief voor een energieslurpende airco-installatie.

Warmtepompen op zonne-energie

Warmtepompen zorgen op zichzelf al voor een lagere energierekening. Wilt u uw energierekening echter nog verder verlagen of zelfs volledig zelfvoorzienend worden? Dan kunt u uw warmtepomp ook aandrijven met elektriciteit die u opwekt met zonnepanelen. Ook hierover denken de specialisten van Beter Duurzaam graag met u mee.

Subsidie voor uw warmtepomp

Wilt u een warmtepomp kopen? Om de kosten voor de aanschaf van een warmtepomp te verlagen, zijn er regelmatig subsidies beschikbaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze subsidies. Ook voor maatwerk advies en al uw vragen over warmtepompen nemen onze specialisten graag de tijd om u te helpen.