Zonnepanelen in Apeldoorn bij twee buren

08.05.2017

Op het gebied van zonnepanelen in Apeldoorn zijn samen gaan werken met zonatlas. Zonatlas heeft samen met de gemeenten in Nederland alle zonnige daken in beeld gebracht. Alle daken van Nederland zijn geanalyseerd en per dak kan iedereen zelf zien hoeveel energie er opgewekt kan worden met de zon!. Op deze site heeft een gezin in Apeldoorn gekeken wat de mogelijkheden waren om zonne-energie op te wekken. Dit keer kwam al gauw naar boven dat het dak zeer geschikt is voor zonnepanelen.

Welk type zonnepanelen?

Tijdens het eerste gesprek leggen wij altijd uit dat er verschillende types zonnepanelen zijn. Zo is er keuze tussen polykristallijn, monokristallijn en dunne film panelen. Ook worden de verschillende kenmerken van de zonnepanelen uitgelegd. Hogere opbrengst, mooier uiterlijk, beter bij mindere ligging, aantrekkelijkere prijs, alle voor- en nadelen worden besproken. Maar vooral is ook belangrijk, wat is de wens van de klant? Na de uitleg was het al snel duidelijk, er moesten SolarFrontier zonnepanelen komen.

Wat doet een omvormer?

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, terwijl onze apparaten wisselstroom gebruiken. Om deze reden hebben wij een omvormer nodig. Echter de omvormer zorgt ook voor veiligheid, inzage in de opbrengst en de kwaliteit van de omvormer bepaald voor een groot deel hoeveel energie een zonnestroom kan opwekken. Er zijn twee verschillende omvormers die wij tijdens die gesprek voorstellen. De stringomvormer en het SolarEdge systeem. Nadat er gekeken naar beide opties hebben wij ook beide mogelijkheden in de offerte aangeboden. Met uiteraard daarbij de prijsconsequentie als er voor het alternatief wordt gekozen.

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van zonnepanelen?

Uiteindelijk zijn er een aantal beperkingen waar wij rekening mee moeten houden:

  • Ligging van het dak,
  • Oppervlakte van het dak
  • Capaciteit van de hoofdaansluiting
  • Verbruik van de eigenaar
  • Het beschikbare budget

Al deze zaken zullen goed afgestemd moeten worden. Klopt er iets niet in de aanbieding kan dit nadelige gevolgen hebben. Het kan zijn dat de klant niet de besparing realiseert die hij denkt te krijgen. Tijdens de montage van een systeem zou het kunnen dat niet de juiste materialen zijn aangeboden en de prijs dus niet klopt. Of de zonnepanelen passen simpelweg niet op het dak, wat een teleurstelling betekend voor de opdrachtgever.

Is er nog subsidie op zonnepanelen?

Dit is een veel gestelde vraag die wij horen tijdens onze gesprekken. En ja, er is subsidie op zonnepanelen.... tenminste veel mensen noemen het geen subsidie. Er zijn een aantal zaken die het aantrekkelijker maken op zonnepanelen aan te schaffen. Salderen is zo'n maatregel waarbij u over de energie die u terug levert op het energienet hetzelfde terug krijgt als u betaald, terwijl dit niet vanzelfsprekend is. Verder krijgt u als particulier ook uw btw terug over de aanschaf van zonnepanelen. In het verleden zijn er meer subsidies geweest, maar tegenwoordig zijn zonnepanelen zo aantrekkelijk geprijsd dat het installeren van zonnepanelen veel meer rente oplevert dan de bank u geeft. Het kan zelfs zo aantrekkelijk zijn dat een lening voor zonnepanelen u geld oplevert, een voorbeeld is . Laat u wel goed informeren.

Wat besparen zonnepanelen?

Uiteindelijk is er gekozen voor 20 stuks SolarFrontier zonnepanelen en een SolarEdge zonnestroomsysteem met optimizers. Dit systeem zal naar verwachting ruim 3.100kWh per jaar opwekken en een besparing op de energienota van meer dan €575,00 per jaar betekenen. Wij verzorgen de btw-teruggaaf, hebben het systeem aangemeld bij energiemaatschappij en netbeheerder, en kijken actief mee zodat de zonnepanelen optimaal zullen presteren.

Ook de buren willen zonnepanelen

Kort nadat deze opdracht is verstrekt belde de buurman dat hij ook zonnepanelen wilde. Precies hetzelfde systeem uiteraard, anders zag het er niet uit. De zonnepanelen zijn gelijktijdig geplaatst. Pas op, want onderzoek wijst uit dat zonnepanelen kopen aanstekelijk werkt. Uw buren zouden bij u aan kunnen kloppen met vragen over uw zonnepanelen. Zorg ervoor dat er altijd iets voor bij de koffie in huis is en u goed hebt opgelet bij het gesprek met uw adviseur. Mocht het voorkomen dat uw buren u vragen stellen die u niet kunt beantwoorden, dat geeft niet... wij beantwoorden ze graag voor u.

terug naar overzicht