Zonnepanelen Kilder

Zonnepanelen in Kilder zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Azewijn, Beek, Braamt, Didam, Kilder, Lengel, Loerbeek, Loil, Nieuw-Dijk, Stokkum, Zeddam woont... in heel Montferland helpt Beter Duurzaam u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op uw situatie begeleiden.

Zonnepanelen kopen

Bij de aanschaf van zonnepanelen komen kosten kijken. Niet alleen de prijs van een zonnepaneel is belangrijk, maar ook de kwaliteit van een zonne-energie set is belangrijk. Wat is het beste merk zonnepaneel en welke zonnepanelen staan in de top 10? Lees meer over de diverse soorten zonnepanelen verkrijgbaar in Kilder.

Redenen voor aanschaf zonnepanelen

1. Zonnepanelen van nu zijn beter en goedkoper

Denk jij ook dat 10 zonnepanelen minstens 5.000 euro kosten? Dan hoor je bij de 57 procent van de inwoners van Kilder die denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan in werkelijkheid het geval is. Zonnepanelen waren vóór 2012 erg duur. Sindsdien zijn de prijzen flink gedaald, terwijl het vermogen per paneel juist toenam. Hoeveel zonnepanelen kosten hangt bijvoorbeeld af van de grootte van het dak, de kwaliteit van de panelen en de garanties. Om toch een idee te geven: je hebt al een systeem van 10 panelen vanaf zo'n 3.500 euro (na btw-teruggave).

2. Nederland is een ideaal land voor zonnepanelen

Nederland staat niet bekend als de meest zonnige plek op aarde. Toch is ook Nederland ideaal voor zonnepanelen: er is voldoende zon en het is niet te warm. Op een lange, zonnige dag wek je natuurlijk meer stroom op dan 's winters. Maar ook in de winter en bij bewolkt weer valt er genoeg licht op de zonnecellen om zelf stroom op te wekken.

3. Zonnepanelen kopen is een slimme investering

Het financieel rendement van zonnepanelen is vergelijkbaar met 6 procent spaarrente. Bijzonder hoog als je bedenkt dat de huidige rente op spaarrekeningen gemiddeld minder dan 1 procent is. Een ander voordeel van kopen: schaf je nu zonnepanelen aan, dan kun je de betaalde btw terugvragen bij de Belastingdienst. Daarnaast geven sommige gemeenten en provincies subsidie voor zonnepanelen, wat de aanschaf nóg voordeliger maakt.

4. Met zonnepanelen word je (deels) zelfvoorzienend

Zonnepanelen gaan zo'n 25 jaar mee. Dat betekent: 25 jaar deels je eigen energieleverancier zijn voor groene stroom, die je opwekt met je eigen zonnepanelen op je eigen dak. Als je er nu voor kiest zonne-energie op te wekken, ben je dus minder afhankelijk. Bovendien draag je de komende jaren gegarandeerd je steentje bij aan een schonere wereld.

Omvormer zonnepanelen

Een omvormer is het kloppend hart van de zonnestroom installatie. Belangrijk is waar de omvormer te plaatsen. De werking van een omvormer verschilt per type, maar de omvormer (soms ook inverter genoemd) krijgt steeds meer functies. Veel mensen hechten waarde aan zo min mogelijk geluid van de omvormer en zijn vaak blij verrast met de levensduur van een omvormer. Lees hier meer informatie over omvormers.

Subsidie zonnepanelen Kilder

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Kilder zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koopt u als inwoner van Kilder zonnepanelen, dan krijgt u BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen u hier graag bij.

Zonne-energie met lening, waarom?

Zonnepanelen zonder investering met eigen geld is een steeds meer gebruikte manier om zonnepanelen aan te schaffen. De voordelen van zonnestroom met een duurzaamheidslening zijn:

  • Naast zonne-energie opwekken, blijft er geld over voor leuke dingen
  • Rente op de lening is lager dan de winst van de opbrengst zonnepanelen
  • De investering in het zonnestroom systeem is te groot om ineens te doen
  • Er moet geld op de bank blijven voor onvoorziene omstandigheden

Via het SVN kunt u voor een zeer laag rentetarief (1,6%) geld lenen voor duurzame investeringen in uw woning. Het gaat hier om de Duurzaamheidslening. Lees hier alles over de duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening is niet in alle provincies of gemeentes beschikbaar. Een alternatief zou het Het Nationaal Energiebespaarfonds voor u kunnen zijn waar de rente iets hoger ligt.

Is er belastingvoordeel op zonnepanelen voor mijn bedrijf?

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

Wat is salderen?

Wat moet u weten over Glas - Glas zonnepanelen?

Wat zijn bi-facial zonnepanelen?

Wat zijn PVT zonnepanelen?

Wat is de prijs van een zonnepaneel?

Wat zijn mono kristallijn zonnepanelen?

Wat zijn poly kristallijn zonnepanelen?

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Wat zijn de voor- en nadelen van indak zonnepanelen?

Hoe zonnepanelen te monteren op de grond?

Hoe zonnepanelen te monteren op dakpannen daken?

Hoe worden zonnepanelen op platte daken gemonteerd?

Hoe worden zonnepanelen op golfplaten gemonteerd?

Hoe zonnepanelen monteren op staaldak of sandwichdak?

Kan ik zonnepanelen huren of leasen?

Wat is het beste zonnestroom systeem voor mij?

Is de locatie in Nederland belangrijk voor zonnepanelen?

Hoe efficiënt is een zonnepaneel?

Hoeveel geld besparen zonnepanelen?

Waarom kopen mensen zonnepanelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?