Zonnepanelen op carport

Wilt u een carport niet alleen gebruiken als stalling, maar zijn geïntegreerde zonnepanelen in een overkapping volgens u wellicht de ideale combinatie? Het lijkt te mooi om waar te zijn maar u kunt op een eenvoudige manier zonne-energie opwekken door zonnepanelen toe te passen in de afdak voor een auto. Gebruik de ruimte om uw auto te plaatsen niet alleen als bescherming voor uw bolide, maar gebruik deze ruimte duurzaam. Een zonnepaneel en carports, de ideale combinatie.

Wat is een solar carport?

Een solar carport is een overkapping waardoor je een auto deels beschermd tegen weersinvloeden kunt parkeren. Vaak is een carport met geïntegreerde zonnepanelen aan een huis gebouwd of bevestigd, maar hij kan ook losstaan van het huis. Het bouwwerk bestaat normaliter uit een overkapte parkeerplaats die losstaand of aangebouwd is uitgevoerd.

Hoe bouwt men een zonne-carport?

De carport bestaat meestal uit een overkapte parkeerplaats waarbij de mogelijkheid bestaat om losstaand of aangebouwd een overkapping te plaatsen. De zijkanten zijn over het algemeen geheel of gedeeltelijk open gelaten. Veelal worden zonne-carports geplaatst op een betonnen ondergrond, of door middel van schroefankers in een zachte ondergrond verankerd. Als het frame eenmaal staan worden de zonnepanelen als dakwerk bovenop de dakconstructie vastgemaakt.

Heb ik een vergunning nodig?

Voor een overkapping met zonnepanelen is meestal geen vergunning nodig. Wel is het aan te raden om uw solardak aan te melden bij de gemeente en te raadplegen of er in uw woonplaats geen aanvullende eisen gesteld worden aan een dergelijke installatie.

Kan ik als particullier btw terug krijgen op een solar carport?

Ja, over de investering die gedaan moet worden om zonne-energie op te wekken kunt u als particulier btw terug ontvangen. Dit is niet anders dan wanneer u zonnepanelen op het dak van uw woning laat plaatsen.

Krijgt een ondernemer Energie Investingsaftrek (EIA)

Energie Investeringsaftrek is een regeling voor ondernemers die een systeem aanschaffen van 25kWp of meer. Hieronder vallen ook zonnepanelen die geplaatst worden op een carport. Echter bestaat in dit geval de beperking dat voor iedere kWp €750 opgevoerd mag worden aan kosten. Over deze kosten wordt vervolgens 54,5% voordeel gegeven. Afhankelijk van uw belastingdruk ontvangt u vervolgens hierover geld terug.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een voordeel wat gegeven wordt tot investeringen per jaar met een totaal van €312.176 en kent een drempel vanaf €2.300. Het percentage voordeel is 28% met betrekking op een totale investering tot €56.192 per jaar. Hierboven wordt het voordeel kleiner. We hebben een aantal voorbeelden op een rij gezet. Heeft u een hogere belastingdruk, dan is uw terugverdientijd lager, laat ons geheel vrijblijvend uw voordeel berekenen, neem contact op.