Warmtepomp en zonnepanelen combineren: bespaar gas & stroom

Een warmtepomp en zonnepanelen met elkaar combineren: steeds meer mensen doen het. Dat is niet voor niets, want met de duurzame stroom die je zonnepanelen opwekken, kan je warmtepomp z’n werk doen. Geen dure gasrekening meer én geen hoge stroomkosten? Met dit slimme één-tweetje kan het!

Warmtepomp en zonnepanelen combineren

Een warmtepomp verwarmt zowel je woning als het water in je woning. Denk bijvoorbeeld aan het water uit je keukenkraan of het water wat je gebruikt om te douchen. Zo’n warmtepomp is handig om je woning gasloos te maken, maar de keerzijde is dat warmtepompen je energieverbruik opdrijven. Warmtepompen werken immers op stroom. Een lagere gasrekening betekent dus ook een hogere stroomrekening… tenzij je een warmtepomp en zonnepanelen met elkaar combineert! Je kunt het stroomverbruik van je warmtepomp namelijk ook zelf duurzaam opwekken met behulp van je eigen zonne-energie. Dan bespaar je flink op gas- én stroomkosten.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een warmtepomp en zonnepanelen combineren is dus een slim idee. Maar hoeveel panelen heb je eigenlijk nodig om het stroomverbruik van je warmtepomp te compenseren? Dat hangt van een aantal factoren af. De hoeveelheid stroom die een warmtepomp verbruikt, is bijvoorbeeld afhankelijk van het type warmtepomp en het rendement van je warmtepomp. Maar ook factoren als het type woning waarin je woont en de isolatie van je woning zijn daarop van invloed. Bij het combineren van een warmtepomp en zonnepanelen is het bovendien goed om naar je toekomstige energieverbruik te kijken. Ruil je je auto op korte termijn bijvoorbeeld in op een elektrische auto? Dan kan het interessant zijn om te investeren in extra zonnepanelen, zodat je straks ook je elektrische auto kunt opladen.

Zorgeloos je warmtepomp en zonnepanelen gebruiken

Neem voor deskundig advies op maat vrijblijvend contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. Wij kunnen je op maat adviseren over de mogelijkheden die het best passen bij je persoonlijke situatie en je wensen. Daarbij kunnen we je ook informeren over actuele subsidies, om het verduurzamen van je woning extra aantrekkelijk te maken. Ook kunnen we je warmtepomp en zonnepanelen professioneel en naar volle tevredenheid installeren. Dat doen we met de grootste zorgvuldigheid volgens de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Als je verduurzaamt, wil je je daar immers geen zorgen over maken. Kies daarom voor de kwaliteit en veiligheid van Beter Duurzaam!