Wat zijn PVT zonnepanelen?

Wat duidelijk is dat een PVT paneel een steeds bekendere vorm van een zonneboiler of buitenunit van een warmtepomp begint te worden. Een PVT paneel zonnepaneel is een mooie combinatie waarbij warmte en stroom in dezelfde collector is verwerkt. Dit PVT principe is een zeer nuttige combinatie van stroom opwekken en de warmte tegelijkertijd gebruiken voor het verwarmen van water of het voeden van een warmtepomp.

Met onze dakscan kunt u direct zelf berekenen wat de opbrengsten zijn van onze zonnepanelen op uw eigen dak.

Voordelen PVT panelen

Het grootste voordeel van PVT panelen is in de verhoging van de opwekking van energie en het vervangen van de buitenunit van een warmtepomp.

De reden dat zonnepanelen een hoger renement hebben, is omdat dat de zonnepanelen in de zomerperiode koeler zijn en daardoor een hogere opbrengt genereren. Daarnaast wordt gelijktijdig warmte opgeslagen waarbij hetzelfde dakvlak dus een dubbele functie krijgt. Verschillende onderzoeken tonen aan dat combinatiepanelen voornamelijk rendabel zijn wanneer ze toegepast worden op daken waar een gebrek aan oppervlakte bestaat en in combinatie met en warmtepomp.

In steeds meer woningen wordt nagenoeg geen gas meer gebruikt en is vloerverwarming toegepast. Deze huizen lenen zich perfect voor het toepassen van een zonnewarmte systeem. Door de lage temperatuurverwarming kan zelfs in de winter een groot deel van de vraag aan energie worden voorzien. Echter de vraag of PVT panelen alleen voor dit soort oplossingen geschikt is zal zeker gesteld moeten blijven. Wellicht dat een alternatief systeem een veel betere oplossing voor uw situatie kan zijn.

Heeft u een andere vraag, of wil u vrijblijvend een offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Verschil in opbrengst PVT panelen

Door de passieve koeling aan de achterzijde van het zonnepaneel kan de productie van een zonnepaneel met 10 - 15% stijgen. Daarnaast bespaart een pvt zonnepaneel gemiddeld 50 - 70m³ gas per m².

Prijs

Een pvt zonnepaneel is vaak een stuk duurder dan een standaard zonnepaneel, wij maken graag een aanbieding op maat voor u

Afmetingen

De afmeting van het meest gebruikte zonnepaneel is 1 meter bij 1,70 meter.

Wat zijn bi-facial zonnepanelen?

Wat zijn mono kristallijn zonnepanelen

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

terug naar overzicht