Wat moet u weten over Glas - Glas zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij de meeste zonnepanelen is de voorzijde van glas en de achterzijde van kunststof. Als zonnepanelen aan beide zijden van glas zijn voorzien zorgt dit voor een groot aantal voordelen, in kwaliteit, garantie en opbrengst. Uit het oogpunt van prijs zijn in het verleden steeds meer fabrikanten overgestapt op glas folie zonnepanelen. Deze trent is inmiddels weer aan het keren, omdat men inziet dat de aanschaf van zonnepanelen vooral ook duurzaam moet zijn en niet enkel een korte-termijn-investering is.

De glas-glas zonnepanelen zijn mooi om te zien: door het geavanceerde ontwerp zijn deze zonnepanelen een elegante toevoeging voor elk type huis of gebouw. Bovendien bieden glas-glas panelen een toonaangevende all-in garantie op het product én het vermogen - zeker is zeker.

Glas glas zonnepanelen hebben over het algemeen strengere eisen waaraan de producten moeten voldoen erg hoog.  Glas-glas zonnepanelen doorstaan tests met de hoogste moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld door het zonnepaneel ruim 1280 uur bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Bovendien worden de glas-glas zonnepanelen getest volgens zeer strenge normen. De voordelen van glas glas zonnepanelen op een rijtje:

Op zoek naar afwisselend werk? Word onze nieuwe warmtepomp-installateur!

Voordelen glas zonnepanelen

Voordelen van glas-glas zonnepanelen:

Meeropbrengst door bifaciale werking

Glas-glas zonnepanelen maken gebruik van bifaciale technologie, waardoor ze aan beide zijden zonlicht kunnen absorberen. Dit resulteert in een hogere energieopbrengst in vergelijking met traditionele zonnepanelen die alleen aan de voorkant zonlicht kunnen benutten. De achterzijde van de glas-glas panelen kan ook licht reflecteren, waardoor de totale opbrengst verder wordt verhoogd.

Garantie

Glas-glas zonnepanelen worden geleverd met een langere garantieperiode in vergelijking met andere typen panelen. Vaak bieden ze een garantie van 25 jaar op het product en een lineaire opbrengstgarantie van 30 jaar. Dit geeft extra gemoedsrust en zekerheid voor de lange termijn.

Gemiddelde jaarlijkse meeropbrengst

Door de combinatie van bifaciale werking en duurzaamheid kunnen glas-glas zonnepanelen een hogere gemiddelde jaarlijkse energieopbrengst leveren. Dit betekent dat u gedurende de levensduur van de panelen meer elektriciteit kunt genereren en dus meer besparingen kunt realiseren.

Hogere mechanische belastbaarheid

Glas-glas zonnepanelen hebben een robuuste constructie met twee lagen glas, wat resulteert in een hogere mechanische belastbaarheid. Ze zijn beter bestand tegen impact, zoals hagelstenen, en kunnen extreme weersomstandigheden zoals warmte en koude beter doorstaan. Dit vermindert het risico op beschadiging en verlengt de levensduur van de panelen.

Grote resistentie tegen weersinvloeden

Glas-glas zonnepanelen bieden uitstekende weerbestendigheid. Ze zijn beter bestand tegen hagel, warmte, koude en andere weersinvloeden. Het gebruik van glas als materiaal biedt een hogere bescherming tegen schade door extreme weersomstandigheden en verhoogt de betrouwbaarheid van de panelen.

Veiligheid

Glas-glas zonnepanelen zijn brandveiliger in vergelijking met panelen die gebruik maken van kunststofmaterialen. Het glas is niet brandbaar en draagt bij aan de algemene brandveiligheid van het zonne-energiesysteem.

Bescherming tegen prestatievermindering (PID SAFE)

Glas-glas zonnepanelen zijn ontworpen om beter bestand te zijn tegen potential-induced degradation (PID). PID kan leiden tot prestatieverlies van zonnepanelen over de tijd. Met de PID SAFE-technologie worden glas-glas panelen beschermd tegen deze degradatie, wat resulteert in een langere levensduur en behoud van de energieopbrengst.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Door de solide constructie met dubbele glaslagen zijn glas-glas zonnepanelen duurzamer en betrouwbaarder. Ze hebben een hogere weerstand tegen mechanische stress, zoals microscheuren, die kunnen ontstaan door extreme omstandigheden. Dit zorgt voor een stabiele prestatie en vermindert het risico op vermogensverlies.

Kortom, glas-glas zonnepanelen bieden tal van voordelen in termen van meeropbrengst, hogere garantie, duurzaamheid, betrouwbaarheid en bescherming tegen prestatievermindering. Ze zijn ideaal voor zowel residentiële als commerciële toepassingen en bieden een langetermijnoplossing voor het opwekken van schone energie.

Nadelen van glas-glas zonnepanelen

Zwaarder gewicht

Glas glas zonnepanelen hebben een zwaarder gewicht, doordat er in het product meer glas is verwerkt. Dit komt doordat de achterzijde niet van een dunne kunststof folie is gemaakt van van glas. Per paneel betekend dit ongeveer 4 kg aan extra gewicht.

Hogere prijs

Glas glas zonnepanelen kennen een hogere aanschafprijs, echter doordat wij ons voornamelijk richten op glas-glas panelen is het verschil in prijs zeer gering!

Als leverancier van glas-glas zonnepanelen in Apeldoorn zijn wij een installateur van deze hoogwaardige pv panelen. Vroeger werden zonnepanelen uitsluitend gemaakt met behulp van glas aan beide zijden van de cel. Echter uit het oogpunt van concurrentie zijn steeds meer fabrikanten overgestapt op glas folie zonnepanelen. Deze trent is inmiddels weer aan het keren, omdat men inziet dat de aanschaf van zonnepanelen vooral ook duurzaam moet zijn en niet enkel een korte-termijn-investering is.

terug naar overzicht