Waarom kopen mensen zonnepanelen?

Wat is uw doel met zonnepanelen?

De belangrijkste redenen om over de aanschaf van zonnepanelen na te denken zijn:

1. Zonnepanelen dragen bij aan een beter klimaat

De meeste aanvragen die wij krijgen komen voort uit het feit dat mensen iets willen bijdragen aan een beter klimaat. Het gaat dus in eerste instantie om een bijdrage aan het ontlasten van het milieu. Hierdoor is het vooral het beschikbare budget wat leidend is bij de vraag: "Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?" Met 8 zonnepanelen kunt u 1.900kWh per jaar besparen, dit is meer dan de helft van het verbruik van een gemiddeld huishouden.

2. Zonnepanelen als voorbeeldfunctie

Een andere reden om tot aanschaf van zonnepanelen over te gaan is het zijn van een voorbeeld. Scholen, gemeentes en gezinnen kiezen er vaak voor om een norm te stellen voor de toekomstige generaties. We leven niet meer in een wereld waar grondstoffen in overvloed aanwezig zijn. Om nog generatie op generatie te kunnen genieten van de aarde zullen we opnieuw moeten vaststellen waar wij onze energie vandaan.

3. Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering

Zonnepanelen zijn op dit moment de meeste aantrekkelijke investering van uw geld, zo is onderzocht. De zekerheid van een goed rendement is hoog. Gezien de gemiddelde prijsstijging van energie over de afgelopen jaren is de verwachting dat dit ook zo zal blijven.

4. Zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning

Zonnepanelen verhogen de waarde van de woning en verbeteren het energielabel gelijktijdig. Bewezen is dat huizen met een beter energielabel sneller verkocht worden en doordat de maandlasten van een woning met zonnepanelen lager zijn is dit ook een reden voor een koper om meer te betalen voor uw woning.

5. Zonnepanelen maken onafhankelijker

Het Nederlandse energienet is in principe prima in orde, maar mocht er zich een lange periode van stroomstoring voordoen, dan kunt u altijd uw zonnepanelen op een accu aansluiten. Op deze manier heeft u ook in tijden van stroomstoring gewoon elektriciteit. Daarnaast bent u onafhankelijker van de perikelen van de energiebedrijven.

6. Zonnepanelen zijn betrouwbaar

Over het algemeen gaan zonnepanelen lang mee. Zonnepanelen zijn betrouwbare producten die nauwelijks verouderen of achteruit gaan.  De levensduur is dus ook een goede reden om zonnepanelen te overwegen.

terug naar overzicht