Thuisbatterij kopen
Steeds meer mensen kopen een thuisbatterij voor hun zonnepanelen. Met zo’n batterij kun je opgewekte zonne-energie opslaan die je niet direct gebruikt, om deze op een later moment alsnog te gebruiken. Waarom kiezen mensen hiervoor? Wat zijn de mogelijkheden? En is zo’n thuisaccu rendabel? Het antwoord op al deze vragen vind je hier.
Waarom kopen mensen een thuisbatterij?
De toenemende populariteit van de thuisbatterij heeft verschillende oorzaken. De vijf belangrijkste redenen zetten we voor je op een rijtje:
- Duurzaamheid. Mensen kopen een thuisbatterij omdat ze de aarde goed willen achterlaten voor de volgende generaties. De ANWB bevestigt dit ook.
- Besparing. Met een thuisbatterij bouw je je eigen energievoorraad op. Daardoor dalen je energiekosten. Het financiële voordeel wordt nog groter als er een subsidieregeling komt voor thuisaccu’s.
- Vrijheid. Het opslaan van je eigen energie maakt je een stuk minder afhankelijk van energiecontracten en energieleveranciers.
- Noodgevallen. Als het energienet in je regio uitvalt, zorgt de thuisbatterij ervoor dat je elektrische apparaten gewoon actief blijven. In Nederland gebeurt dit weliswaar niet vaak, maar het is wel mooi meegenomen voor het geval dat.
- Vooruitstrevend en modern. Als je ook van futuristische gadgets houdt, is een thuisbatterij een echte must-have!
Vergelijk hier de beste thuisbatterijen
Als je een thuisbatterij wilt kopen, zijn er diverse mogelijkheden. Veel van deze batterijen zijn van een slechte kwaliteit of leveren (te) weinig op. Bij Beter Duurzaam kiezen we bewust voor hoge kwaliteit, een hoog rendement en goede garanties. Daarom lichten wij de volgende typen thuisbatterij voor u uit die u bij ons kunt kopen:

SolarEdge Home 48v
- Efficiëntie van 94,5%
- 10 jaar garantie
- Talloze veiligheidsextra's ingebouwd
- Plug & play, voor binnen- en buitenshuis gebruik
- Handige app voor monitoring

SolarEdge Bank 400v
- Efficiëntie van 94,5%
- 10 jaar garantie
- Voldoet aan de strengste UL9540A-norm voor brandveiligheid
- Plug & play, voor binnen- en buitenshuis gebruik
- Handige app met gratis monitoring tijdens de totale levensduur van het systeem

Huawei modulaire kWh
- Modulair ontwerp maakt gestapelde capaciteit mogelijk (10-20 kWh)
- Winnaar 2021 iF Design Award
- 10 jaar garantie (vraag naar voorwaarden voor de garantie op de batterij)
- Aandacht voor veiligheid door middel van Lithium-ijzerfosfaat (LFP) Cell
- Gemakkelijk te installeren
- Een volledige app voor monitoring
Bereken het rendement van een thuisbatterij voor jouw situatie
Berekenen welke thuisbatterij het best bij je past: hoe doe je dat? Met dit handige stappenplan helpen we je graag op weg. Natuurlijk kunnen de specialisten van Beter Duurzaam je hierin ook adviseren.
De afbouw van de salderingsregeling maakt thuisbatterijen steeds interessanter. Met zo’n thuisbatterij sla je energie op die je op een later moment kunt gebruiken. Zo hoef je geen stroom meer in te kopen en bespaar je flink op je energierekening. Sterker nog: je kunt zelfs geld verdienen met een thuisbatterij!
Stappenplan thuisbatterij berekenen:
Met een handig stappenplan kun je zelf alvast uitrekenen welke thuisbatterij het best bij je past. We zetten de stappen één voor één overzichtelijk voor je op een rijtje.
1. Je energieverbruik analyseren
Bekijk je energierekening van de afgelopen 12 maanden. Hiermee kun je je gemiddelde energieverbruik per maand berekenen. Het is belangrijk om een periode van 12 maanden aan te houden, omdat je verbruik per seizoen kan verschillen. Een kortere periode kan daarom een vertekend beeld geven.
2. Je energiekosten in kaart brengen
De tweede stap om te berekenen wat jouw ideale thuisbatterij is, is om de elektriciteitskosten van je energieleverancier te bekijken. Daarnaast is het goed om ook uit te zoeken of er kosten zijn verbonden aan het opslaan van energie.
3. De kosten van de thuisbatterij berekenen
Vergelijk de kosten van verschillende thuisbatterijen met elkaar. Houd hierbij ook rekening met eventuele installatiekosten en eventuele extra apparatuur die hiervoor nodig is.
4. De juiste opslagcapaciteit bepalen
Thuisbatterijen zijn er in verschillende soorten. Om te berekenen welke thuisbatterij het meest geschikt is, kun je bepalen hoe groot je thuisbatterij moet zijn. Dit kun je onder andere baseren op je energieverbruik. Ook de tijd van de dag waarop je energieverbruik het hoogst is, is hierbij van belang.
5. Subsidies en belastingvoordelen checken
Subsidies en belastingvoordelen kunnen de investering in een thuisbatterij aantrekkelijker maken. Check daarom vooraf of er subsidies en / of belastingvoordelen beschikbaar zijn.
6. Het rendement berekenen
Nu kun je berekenen welke thuisbatterij het meest geschikt voor je is. Hiervoor kun je berekenen hoeveel geld je bespaart als je een thuisbatterij gebruikt. Daarbij houd je rekening met de initiële kosten van een thuisbatterij en de installatiekosten, maar ook met de energiebesparingen.
Maatwerk advies bij het kopen van een thuisbatterij
Neem voor vrijblijvend maatwerk advies over het kopen van een thuisbatterij gerust contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. We denken graag met u mee en kunnen u niet alleen adviseren, maar ook ontzorgen als het gaat om levering, installatie en onderhoud.

Veelgestelde vragen over Thuisbatterij
alle veelgestelde vragenWaar kan ik een thuisbatterij plaatsen?
De ideale locatie voor een thuisbatterij verschilt per type. verder lezen
Hoe werkt een thuisbatterij?
Een thuisbatterij is een buffer waarin energie wordt opgeslagen. verder lezen
Welke omvormer heb ik nodig voor een thuisbatterij?
De omvormer vormt de verbinding tussen de meterkast en uw zonnepanelen c.q. thuisbatterij. verder lezen
Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?
De levensduur van een thuisbatterij is sterk afhankelijk van de volgende factoren... verder lezen
Wat is een thuisbatterij?
Een thuisbatterij is een accu voor zonnepanelen waarin opgewekte zonne-energie wordt opgeslagen. verder lezen
Welke thuisbatterij heb ik nodig?
Thuisbatterijen zijn er in allerlei soorten en maten. verder lezen
Welke auto kan ik als thuisbatterij gebruiken?
Op dit moment zijn de Nissan Leaf en de Renault Zoe bekende voorbeelden van elektrische auto’s die ook als thuisbatterij kunnen fungeren. Ook Audi is bezig om een dergelijk systeem te ontwikkelen. verder lezen