Thuisbatterij kopen

Steeds meer mensen kopen een thuisbatterij voor hun zonnepanelen. Met zo’n batterij kun je opgewekte zonne-energie opslaan die je niet direct gebruikt, om deze op een later moment alsnog te gebruiken. Waarom kiezen mensen hiervoor? Wat zijn de mogelijkheden? En is zo’n thuisaccu rendabel? Het antwoord op al deze vragen vind je hier.

Waarom kopen mensen een thuisbatterij?

De toenemende populariteit van de thuisbatterij heeft verschillende oorzaken. De vijf belangrijkste redenen zetten we voor je op een rijtje:

 1. Duurzaamheid. Mensen kopen een thuisbatterij omdat ze de aarde goed willen achterlaten voor de volgende generaties. De ANWB bevestigt dit ook.
 2. Besparing. Met een thuisbatterij bouw je je eigen energievoorraad op. Daardoor dalen je energiekosten. Het financiële voordeel wordt nog groter als er een subsidieregeling komt voor thuisaccu’s.
 3. Vrijheid. Het opslaan van je eigen energie maakt je een stuk minder afhankelijk van energiecontracten en energieleveranciers.
 4. Noodgevallen. Als het energienet in je regio uitvalt, zorgt de thuisbatterij ervoor dat je elektrische apparaten gewoon actief blijven. In Nederland gebeurt dit weliswaar niet vaak, maar het is wel mooi meegenomen voor het geval dat.
 5. Vooruitstrevend en modern. Als je ook van futuristische gadgets houdt, is een thuisbatterij een echte must-have!

Vergelijk hier de beste thuisbatterijen

Als je een thuisbatterij wilt kopen, zijn er diverse mogelijkheden. Veel van deze batterijen zijn van een slechte kwaliteit of leveren (te) weinig op. Bij Beter Duurzaam kiezen we bewust voor hoge kwaliteit, een hoog rendement en goede garanties. Daarom lichten wij de volgende typen thuisbatterij voor u uit die u bij ons kunt kopen:

Enphase IQ Battery 3,36-10 kWh

 • Efficiëntie van 94,5%
 • 10 jaar garantie
 • Talloze veiligheidsextra's ingebouwd
 • Plug & play, voor binnen- en buitenshuis gebruik
 • Handige app voor monitoring

Galerij SolarEdge Home 48v

SolarEdge Home 48v

 • Efficiëntie van 94,5%
 • 10 jaar garantie
 • Talloze veiligheidsextra's ingebouwd
 • Plug & play, voor binnen- en buitenshuis gebruik
 • Handige app voor monitoring

Galerij SolarEdge Home 48v

SolarEdge Bank 400v

 • Efficiëntie van 94,5%
 • 10 jaar garantie
 • Voldoet aan de strengste UL9540A-norm voor brandveiligheid
 • Plug & play, voor binnen- en buitenshuis gebruik
 • Handige app met gratis monitoring tijdens de totale levensduur van het systeem

Galerij SolarEdge Bank 400v

Bereken het rendement van een thuisbatterij voor jouw situatie

Berekenen welke thuisbatterij het best bij je past: hoe doe je dat? Met dit handige stappenplan helpen we je graag op weg. Natuurlijk kunnen de specialisten van Beter Duurzaam je hierin ook adviseren.

De afbouw van de salderingsregeling maakt thuisbatterijen steeds interessanter. Met zo’n thuisbatterij sla je energie op die je op een later moment kunt gebruiken. Zo hoef je geen stroom meer in te kopen en bespaar je flink op je energierekening. Sterker nog: je kunt zelfs geld verdienen met een thuisbatterij!

Stappenplan thuisbatterij berekenen:

Met een handig stappenplan kun je zelf alvast uitrekenen welke thuisbatterij het best bij je past. We zetten de stappen één voor één overzichtelijk voor je op een rijtje.

1. Je energieverbruik analyseren

Bekijk je energierekening van de afgelopen 12 maanden. Hiermee kun je je gemiddelde energieverbruik per maand berekenen. Het is belangrijk om een periode van 12 maanden aan te houden, omdat je verbruik per seizoen kan verschillen. Een kortere periode kan daarom een vertekend beeld geven.

2. Je energiekosten in kaart brengen

De tweede stap om te berekenen wat jouw ideale thuisbatterij is, is om de elektriciteitskosten van je energieleverancier te bekijken. Daarnaast is het goed om ook uit te zoeken of er kosten zijn verbonden aan het opslaan van energie.

3. De kosten van de thuisbatterij berekenen

Vergelijk de kosten van verschillende thuisbatterijen met elkaar. Houd hierbij ook rekening met eventuele installatiekosten en eventuele extra apparatuur die hiervoor nodig is.

4. De juiste opslagcapaciteit bepalen

Thuisbatterijen zijn er in verschillende soorten. Om te berekenen welke thuisbatterij het meest geschikt is, kun je bepalen hoe groot je thuisbatterij moet zijn. Dit kun je onder andere baseren op je energieverbruik. Ook de tijd van de dag waarop je energieverbruik het hoogst is, is hierbij van belang.

5. Subsidies en belastingvoordelen checken

Subsidies en belastingvoordelen kunnen de investering in een thuisbatterij aantrekkelijker maken. Check daarom vooraf of er subsidies en / of belastingvoordelen beschikbaar zijn.

6. Het rendement berekenen

Nu kun je berekenen welke thuisbatterij het meest geschikt voor je is. Hiervoor kun je berekenen hoeveel geld je bespaart als je een thuisbatterij gebruikt. Daarbij houd je rekening met de initiële kosten van een thuisbatterij en de installatiekosten, maar ook met de energiebesparingen.

Maatwerk advies bij het kopen van een thuisbatterij

Neem voor vrijblijvend maatwerk advies over het kopen van een thuisbatterij gerust contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. We denken graag met u mee en kunnen u niet alleen adviseren, maar ook ontzorgen als het gaat om levering, installatie en onderhoud.

Waar kan ik een thuisbatterij plaatsen?

Hoe werkt een thuisbatterij?

Welke omvormer heb ik nodig voor een thuisbatterij?

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

Wat is een thuisbatterij?

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

Welke auto kan ik als thuisbatterij gebruiken?