SDE++ Subsidie

Zonnepanelen met SDE++ subsidie zijn zeer interessant voor u. Grootverbruikers die over het algemeen een lage kostprijs van stroom hebben kunnen met deze Subsidie Duurzame Energieopwekking (SDE) op een rendabele manier te investeren in zonnepanelen. Deze stimuleringsmaatregel zorgt er voor dat u een vergoeding ontvangt voor iedere opgewekte kWh.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie zijn moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen.

Wij vragen bij het RVO voor u vrijblijvend subsidie aan.

Vergoeding SDE++ subsidie

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen? Voor zon-pv is de maximale vergoeding voor SDE++ subsidie 2020 bepaald op 8,4ct/kWh. De hoogte waarop u inschrijft wordt het fasebedrag genoemd. Deze vergoeding is opgebouwd in een aantal delen, namelijk het basisbedrag en het maximale subsidie bedrag.

Wij geven u graag informatie over SDE subsidie, tevens is deze informatie ook te vinden op de site van het RVO

Kostprijs van zonnestroom

Welk deel van mijn kosten bespaar ik?

De hoogte van de inschrijving op SDE++ subsidie hangt voor een groot deel af van de kostprijs van uw opgewekte energie. Een zonnestroom installatie van 1MWh kan in twee situaties een verschil in kostprijs hebben van ruim 20 procent.

Dit komt door factoren als:

  • Locatie in Nederland
  • Ligging van het dak
  • Hellingshoek van de zonnepanelen
  • Type dakbedekking
  • Grootte van het systeem
  • Benodigde aanpassingen aan het energienet

Lees meer over de kosten van zonnestroom en vollasturen en wat dit betekent voor uw SDE subsidie aanvraag.

Wat moet u nog meer weten over SDE++ Subsidie?

Naast de kostprijs van zonnestroom en de hoogte van de vergoeding zijn er nog een aantal ander zaken die belangrijk zijn om te weten voor u een SDE++ subsidie aanvraag indient. Zo moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Hoofdaansluiting SDE++ subsidie, wat kan dit kosten?
  • Subsidieperiode, hoe loopt de subsidie?
  • Banking, wat als ik teveel of te weinig produceer?
  • Hoe verloopt het uitkeren van SDE++ subsidie?

Meer over de bovenstaande punten leest u in onze FAQ-sectie.

Wat zijn de kosten van zonnestroom?

Wat is het budget voor SDE Subsidie?

Wat is het maximale SDE subsidiebedrag?

Wat is de oorsprong van de SDE Subsidie?

Hoe wordt de SDE Subsidie berekend?

Wat moet ik weten over SDE subsidie?

Ervaringen met Beter Duurzaam

Caro (4)

Goed advies, heldere offerte, prima montage.

Gerben Olijslager (5)

Op basis van de ervaringen van een zeer tevreden buurman hebben wij Beter Duurzaam benaderd voor vragen en een offerte voor een PV-systeem. Daar kregen wij duidelijke antwoorden op vragen en een heldere uitleg vooraf. Op korte termijn ontvingen wij een duidelijke offerte met verschillende mogelijkheden (waarom ik gevraagd had). Na ondertekening werd het systeem, ondanks de vakantieperiode snel geleverd en geplaatst door ervaren en vriendelijke monteurs die veilig en netjes werkten (inclusief stofzuigen aan het eind). Inmiddels loopt de elektriciteitsmeter alweer 2 weken terug in plaats van op.... Wij zijn zeer tevreden!

Buurt Berg en Dalweg (5)

Snelle en duidelijke offerte, werk exact volgens afspraak en offerte uitgevoerd. Keurig netjes en schoon opgeleverd. Nu mooie zonnepanelen op dak die dagelijks >10kWh geven!

Fam. Blaak (5)

30 mei zijn er 48 zonnepanelen bij ons geplaatst, Snelle en duidelijke offerte gekregen. Alles is naar wens verlopen,vakkundig geïnstalleerd door vriendelijke monteurs. Wij kunnen beter duurzaam van harte aanbevelen.

Chris Waltmann (5)

Vorige maand zijn bij ons de solar edge zonnepanelen ge-installeerd. De werkzaamheden werden keurig zoals afgesproken uitgevoerd Niets dan lof over het team dat de werkzaamheden uitvoerden. Ik kan Beter Duurzaam van harte aanbevelen.

Gerrit ter Hamsel (5)

24 april zijn er 12 zonnepanelen op ons dak geplaatst in Hellendoorn . De montage en aansluiting liep vlekkeloos . Ook de monteurs waren vriendelijk, en hebben na het geven van informatie de werkplekken keurig netjes opgeleverd. Ook werd ik naderhand gebeld met de vraag of alles naar wens is verlopen. Al met al een goede service verleend door Beter Duurzaam.