SDE++ subsidie

SDE++ subsidie voor zakelijk verduurzamen

SDE++ subsidie is bedoeld voor bedrijven en organisaties die duurzame of hernieuwbare energie produceren of CO2 reduceren. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze SDE subsidie.
Grootverbruikers die over het algemeen een lage kostprijs van stroom hebben kunnen met deze Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) op een rendabele manier te investeren in zonnepanelen of een warmtepomp.
Deze stimuleringsmaatregel zorgt er voor dat u een vergoeding ontvangt voor iedere opgewekte kWh. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen.

Dertien miljard SDE++ subsidie voor 2022. Lees verder

Wilt u geen subsidie mislopen? Wij vragen vrijblijvend subsidie voor u aan bij het RVO. Om de SDE++ subsidieaanvraag goed voor te bereiden vindt u hier een informatieoverzicht.

Het doel van de SDE++ subsidie

Sinds enige tijd valt ook CO2-reductie onder de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Met deze regeling stimuleert de overheid diverse sectoren om duurzame energie te produceren en CO2 te reduceren. Denk bijvoorbeeld aan sectoren als de industrie, mobiliteit en elektriciteit, maar ook landbouw en de gebouwde omgeving. Met de SDE++ subsidie wil de overheid de energietransitie niet alleen haalbaar, maar ook betaalbaar maken.

SDE++ subsidie voor zonnepanelen en warmtepompen

Als organisatie kunt u op allerlei manieren verduurzamen en in aanmerking komen voor deze subsidie. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u zonnepanelen wilt installeren, maar ook als u een warmtepomp plaatst.

Wilt u in aanmerking komen voor SDE++ subsidie? Op de website van de RVO vindt u de algemene voorwaarden, maar ook de specifieke voorwaarden voor zonnepanelen en warmtepompen. Voor meer informatie hierover mag u natuurlijk ook gerust contact met onze specialisten opnemen. Wij nemen graag de tijd om u hierin te adviseren.

Vergoeding SDE++ subsidie

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen? Voor zon-pv is de maximale vergoeding voor SDE++ subsidie 2021 bepaald op 7,22 cent per kWh. De hoogte waarop u inschrijft wordt het fasebedrag genoemd. Deze vergoeding is opgebouwd in een aantal delen, namelijk het basisbedrag en het maximale subsidie bedrag.

Lees meer over:

Wij geven u graag informatie over SDE++ subsidie; deze informatie is ook te vinden op de site van het RVO.

Openstelling SDE++ subsidie 2022

De SDE++ 2022 is in vijf fases open van 28 juni 2022 tot 6 oktober 2022. Tijdens deze periode kunt u de subsidie voor uw investeringen aanvragen.

Enkele weken vóór de openstelling kunnen wij de concept-subsidieaanvraag klaarzetten. Afhankelijk van onze marktanalyse, ervaring, actuele kostprijs en de wensen van u als opdrachtgever bepalen we de inschrijfhoogte van uw aanvraag.

Als u een positieve beschikking ontvangt, krijgt u de SDE++ subsidie toegekend over een periode van twaalf of vijftien jaar. Deze termijn is afhankelijk van de gebruikte techniek waarvoor u de beschikking ontvangt.

Kostprijs van zonnestroom

Welk deel van mijn kosten bespaar ik?

De hoogte van de inschrijving op SDE++ subsidie hangt voor een groot deel af van de kostprijs van uw opgewekte energie. Een zonnestroom installatie van 1MWh kan in twee situaties een verschil in kostprijs hebben van ruim 20 procent.

Dit komt door factoren als:

  • Locatie in Nederland
  • Ligging van het dak
  • Hellingshoek van de zonnepanelen
  • Type dakbedekking
  • Grootte van het systeem
  • Benodigde aanpassingen aan het energienet

Lees meer over de kosten van zonnestroom en vollasturen en wat dit betekent voor uw SDE subsidie aanvraag.

Wat moet u nog meer weten over SDE++ subsidie?

Naast de kostprijs van zonnestroom en de hoogte van de vergoeding zijn er nog een aantal ander zaken die belangrijk zijn om te weten voor u een SDE++ subsidie aanvraag indient. Zo moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Hoofdaansluiting SDE++ subsidie, wat kan dit kosten?
  • Subsidieperiode, hoe loopt de subsidie?
  • Banking, wat als ik teveel of te weinig produceer?
  • Hoe verloopt het uitkeren van SDE++ subsidie?

Meer over de bovenstaande punten leest u in onze FAQ-sectie.

Loop geen SDE++ subsidie mis

Wilt u ook graag van deze subsidie gebruikmaken en ervan verzekerd zijn dat u geen subsidie misloopt? Neem dan contact op met Beter Duurzaam. Onze specialisten kennen als geen ander de weg in het subsidielandschap. Daarom helpen wij u graag met de subsidieaanvraag. Indien u dat wenst, kunnen wij u de aanvraag zelfs volledig uit handen nemen!

Wij adviseren u wel hiervoor tijdig contact met ons op te nemen, zodat wij uw aanvraag goed kunnen voorbereiden. Hoe beter we uw case kunnen voorbereiden, des te groter de kans dat u SDE++ subsidie ontvangt. Neem daarom snel contact met ons op; we nemen graag de tijd voor u!

Wat zijn de kosten van zonnestroom?

Wat is het budget voor SDE Subsidie?

Wat is het maximale SDE subsidiebedrag?

Wat is de oorsprong van de SDE Subsidie?

Hoe wordt de SDE Subsidie berekend?

Wat moet ik weten over SDE++ subsidie?

Ervaringen met Beter Duurzaam

C.W. van Kooten (5)

Duidelijke en scherpe offerte. Panelen zeer naar wens geplaatst door vakkundige en uiterst vriendelijke monteurs. Is een aanrader!

Henk de Wit (5)

Goede , duidelijke info betreft de mogelijkheden bij Beter Duurzaam. Overzichtelijke offerte. Korte levertijd. Aan te raden dus.

Barina Wouters (5)

Duidelijke offerte, snelle levering en volgens afspraak geïnstalleerd. Vriendelijke monteurs en zeer goede service. Wij zijn heel tevreden.

Herry Lips (5)

Vanaf december 2017 heb ik tien zonnepanelen op het dak liggen. Een prima voorlichting door Beter Duurzaam ging daaraan vooraf, waarbij niet de verkoop van zoveel mogelijk panelen gold, maar i.v.m. schaduwwerking een aantal dat optimaal zou opbrengen. De app op mijn iphone geeft me een prima overzicht van de opbrengsten (zelfs per paneel!).

Ron Vergeer (5)

In de zomer van 2017 hebben wij op twee panden in Woerden ruim 200 panelen laten plaatsen door Beter Duurzaam. Wij zijn heel tevreden over de geleverde producten, montage en after sales. Wij vinden Beter Duurzaam een uitstekend bedrijf die zijn afspraken nakomt!

Fons en Marja van Laarhoven (4)

Heldere en duidelijke offerte ontvangen. Bij de plaatsing van de zonnepanelen moest er helaas iets afgeweken worden van het oorspronkelijke plan. Beter Duurzaam en de vriendelijke monteurs hebben dit naar volle tevredenheid opgelost. Na de werkzaamheden is alles keurig schoongemaakt en opgeruimd.