SDE++ Subsidie

Zonnepanelen met SDE++ 2022 subsidie zijn zeer interessant voor u. Grootverbruikers die over het algemeen een lage kostprijs van stroom hebben kunnen met deze Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) op een rendabele manier te investeren in zonnepanelen. Deze stimuleringsmaatregel zorgt er voor dat u een vergoeding ontvangt voor iedere opgewekte kWh.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie zijn moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen.

Wij vragen bij het RVO voor u vrijblijvend subsidie aan.

Vergoeding SDE++ subsidie

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen? Voor zon-pv is de maximale vergoeding voor SDE++ subsidie 2021 bepaald op 7,22ct/kWh. De hoogte waarop u inschrijft wordt het fasebedrag genoemd. Deze vergoeding is opgebouwd in een aantal delen, namelijk het basisbedrag en het maximale subsidie bedrag.

Wij geven u graag informatie over SDE++ subsidie, tevens is deze informatie ook te vinden op de site van het RVO

Kostprijs van zonnestroom

Welk deel van mijn kosten bespaar ik?

De hoogte van de inschrijving op SDE++ subsidie hangt voor een groot deel af van de kostprijs van uw opgewekte energie. Een zonnestroom installatie van 1MWh kan in twee situaties een verschil in kostprijs hebben van ruim 20 procent.

Dit komt door factoren als:

  • Locatie in Nederland
  • Ligging van het dak
  • Hellingshoek van de zonnepanelen
  • Type dakbedekking
  • Grootte van het systeem
  • Benodigde aanpassingen aan het energienet

Lees meer over de kosten van zonnestroom en vollasturen en wat dit betekent voor uw SDE subsidie aanvraag.

Wat moet u nog meer weten over SDE++ Subsidie?

Naast de kostprijs van zonnestroom en de hoogte van de vergoeding zijn er nog een aantal ander zaken die belangrijk zijn om te weten voor u een SDE++ subsidie aanvraag indient. Zo moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Hoofdaansluiting SDE++ subsidie, wat kan dit kosten?
  • Subsidieperiode, hoe loopt de subsidie?
  • Banking, wat als ik teveel of te weinig produceer?
  • Hoe verloopt het uitkeren van SDE++ subsidie?

Meer over de bovenstaande punten leest u in onze FAQ-sectie.

Wat zijn de kosten van zonnestroom?

Wat is het budget voor SDE Subsidie?

Wat is het maximale SDE subsidiebedrag?

Wat is de oorsprong van de SDE Subsidie?

Hoe wordt de SDE Subsidie berekend?

Wat moet ik weten over SDE++ subsidie?

Ervaringen met Beter Duurzaam

Micha van der Ende (5)

Erg goede ervaringen met Beter Duurzaam. Na een aantal installaties in de straat toch de overweging gemaakt om met dit bedrijf in zee te gaan. Het huidige zonnepanelen dak was toch een risico om er nieuwe op te plaatsen. Beter Duurzaam heeft dit heel vakkundig aangepakt. Vanwege de ervaringen in de straat kan Beter Duurzaam snel schakelen met de offerte, verstrekken van informatie en maken van afspraken. De installatie dag verliep echt heel voorspoedig. Ze begonnen om 9uur met twee mannen en waren om 14u klaar. Alles was volledig geïnstalleerd en netjes achtergelaten. De samenwerking met Ruitenbeek ging ook erg goed. De dag erna ook netjes opgebeld door Beter Duurzaam om de installatie dag te evalueren. Beter Duurzaam is een heel professioneel bedrijf met de gewenste aandacht voor de klant.

Paul Wansink (5)

Arie de Blois kwam eerst op locatie kijken om een gedegen advies te geven. Het geheel is geplaatst conform de afspraak. Sterker nog, ter plekke kwam het advies van de monteurs ze niet verticaal maar horizontaal te plaatsen hierdoor konden er 3 panelen meer op en qua symmetrie staat het (bijna onopvallend) veel mooier. 300 Watt panelen met een goede prijsstelling. Een zeer tevreden klant!

Martijn Bremmer (5)

Bijzonder servicegericht en kwalitatief de beste!

Lars de Jong (5)

Verstand van zaken, heldere communicatie en zeer klantvriendelijk. Het is gewoon prettig dat Beter Duurzaam alles regelt, van offerte tot plaatsing, onderhoud, subsidie aanvraag enz.

Baltus (5)

Eerlijke voorlichting. Geen drammerige verkooppraat. Snelle offerte. Correcte levering. Super monteurs. Mensen die niet even iets af komen raffelen, maar een installatie maken die de zelf ook zo op hun dak zouden leggen. Eén keer een probleem gehad met de omvormer die het maximum vermogen afkapte. Bellen, en binnen een dag antwoord over de oplossing. 3 dagen later hing er een nieuwe. Klasse!

Berfin Canda (5)

Goeie communicatie, nagekomen beloftes en veel eigen initiatief waardoor wij "ontlast" worden van veel handelingen!