SGZE - Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

U wilt de zekerheid dat uw investering voor zonnepanelen goed voor elkaar is. Beter Duurzaam B.V. uit Apeldoorn is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) en wij bieden u die zekerheid.Beter Duurzaam B.V. is aangesloten bij SGZE, doordat zeer ruime ervaring hebben met het leveren en installeren van zonnepanelen, aantoonbaar hebben gemaakt dat onze financiƫn op orde zijn en onderschrijven de voorwaarden die de stichting stelt.Als u Beter Duurzaam B.V. inschakelt bent u verzekerd van het feit dat in geval van faillissement de stichting uw aanbetaling garandeert (voorwaarden, zie garantieregeling). U heeft dus geen financieel nadeel (echter bij Beter Duurzaam B.V. betaalt u als partuiculier nooit aan).Ook uw toekomstige garantieaanspraken worden door de stichting overgenomen. Mocht Beter Duurzaam B.V. niet meer bestaan dan kunt u zich wenden tot de stichting. Zij zal op haar beurt een leverancier aanwijzen die uw garantieaanspraken zal afhandelen en oplossen.Om een dergelijke uitgebreide garantie te kunnen bieden, dienen de aangesloten bedrijven aan strikte voorwaarden te voldoen. Kwaliteit, ervaring en financiƫle zekerheid zorgen ervoor dat u als klant zorgeloos kunt blijven genieten van uw zonne-energiesysteem. De SGZE zorgt ervoor nu en in de toekomst.

Klik voor flyer SGZE

BTW zonnepanelen terugvragen

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft bepaald dat particulieren recht hebben op teruggaaf van btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Dit arrest is gewezen op 20 juni 2013 en wordt ook wel de zaak Fuchs genoemd. Het Hof van Justitie heeft in deze zaak bepaald dat dhr. Fuchs wel een ondernemer was voor de omzetbelasting. Daarom had hij recht op teruggaaf van de btw die hij had betaald bij de aanschaf en installatie van zijn zonnepanelen. Betekent dit dat Nederlandse particulieren ook recht op teruggaaf van btw hebben bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen? Als u zonnepanelen hebt en stroom levert aan uw energieleverancier, bent u ondernemer voor de btw. Wij vragen voor onze relaties BTW terug bij de belastingdienst

Aanmelden Energieleverancier en Netbeheerder

Om te profiteren van uw zonnepanelen zal uw systeem ook bekend moeten zijn bij de netbeheerder. Er geldt een verplichting om ieder zonnestroom in Nederland aan te melden bij uw regionale aanspreekpunt van uw energienet. Daarnaast zal uw energieleverancier op de hoogte gesteld moeten worden over uw voornemen om zonne-energie op te gaan wekken, zodat dit ook op uw energie rekening zichtbaar zal worden. Uiteraard hoort het aanmelden van uw project bij onze service.