SPIC solar

SPIC solar zonnepanelen met back contact technologie, ook wel IBC cellen, zijn ook verkrijgbaar in glas-glas modules met altijd een zeer hoge efficiency.

Advanced Clean Energy Supplier State Power Investment Corporation Limited Group (hierna "SPIC" genoemd) opgericht in juli 2015. Als een van de vijf belangrijkste elektriciteitsopwekkingsgroepen in China en de grootste onderneming voor de opwekking van zonne-energie ter wereld, is SPIC...


200GW

Bevat meer dan 200GW-centrales, waaronder zonne-, wind-, waterkracht- en thermische energie.

200 miljard ton

Jaarlijks meer dan 200 miljard ton CO₂-uitstoot verminderen door schone energie.

11 miljard

De CO₂ is gelijk aan het planten van meer dan 11 miljard bomen


Als een high-end PV-moduleproduct, volgens de voorspelling van PVInfoLink, zal de wereldwijde verzending van IBC 1GW per jaar overschrijden, meer en meer klanten en projecten verifiëren de specificaties en technologische voordelen.

SPIC Group is een van de grootste houders van schone energie en PV-installaties ter wereld, gebaseerd op enorme operationele gegevens en meer dan 13 jaar ervaring in fotovolatische R&D en productie, SPIC Solar is professioneler op dit gebied. SPIC Solar heeft de afgelopen jaren PERC, N-TOPCon en N-IBC gelanceerd en zal zich meer richten op het IBC-technologiepad. SPIC Solar heeft een hele industriële keten van IBC-producten, inclusief zonnecel- en zonnemoduleproducten.


Voordelen SPIC Back Contact zonnepanelen

Traditionele zonnecellen realiseren energieconversie door frontcontacten in de cel te plaatsen. Dit betekent dat fotonen die het oppervlak van de cel bereiken op dat moment moeten worden geabsorbeerd om elektronen vrij te maken en elektriciteit te produceren. Als ze niet worden geabsorbeerd, worden ze doorgelaten of gereflecteerd. Dit kan als een verlies worden beschouwd.

IBC-cellen implementeren een ander idee. In plaats van de contacten aan de voorkant van de cel te plaatsen, plaatsen ze ze aan de achterkant. Hierdoor kunnen ze een hogere efficiëntie bereiken door minder schaduw aan de voorkant van de cel, terwijl tegelijkertijd door het geabsorbeerde licht gegenereerde elektron-gat-paren aan de achterkant van de cel kunnen worden verzameld. Op de onderstaande afbeelding kunt u de structuur van IBC-cellen van een achterkant bekijken.

De voordelen van back contact -cellen in vergelijking met Al-BSF

Lagere schaduwverliezen

Ten eerste en het belangrijkste is dat het schaduwverlies veroorzaakt door de elektrode aan de voorzijde (contact) nihil is, waardoor winsten tussen 5-7% in de gegenereerde stroom kunnen worden behaald.

Lagere serieweerstand

Bovendien nemen de contacten aan de achterzijde, zoals u in de bovenstaande afbeelding kunt zien, een groter gebied in beslag. Dit gaat gepaard met een veel lagere serieweerstand doordat de ruimte tussen de contacten onbeduidend is in vergelijking met een conventionele zonnecel. Het is alleen mogelijk om dit te doen met contactcellen aan de achterkant, omdat er geen grotere ruimte aan de voorkant hoeft te worden opengelaten voor lichtabsorptie. Dit is echt een interessante functie bij het overwegen van geconcentreerde PV (CPV) -cellen waar het effect van serieweerstand enorm belangrijk is.

Onafhankelijkheid tussen optische en elektrische optimalisatie

Het ontkoppelen van de optische optimalisatie van de elektrische optimalisatie heeft een groot voordeel. Bij traditionele zonnecellen moet er een beperkte wisselwerking zijn tussen de serieweerstand, de recombinatieverliezen, de absorptie van licht, efficiëntie en hoge nullastspanningen, aangezien zowel de elektrische geleiding als de energieconversie aan de voorzijde plaatsvinden. In IBC-cellen zijn de twee functies onafhankelijk van elkaar. De optische optimalisatie wordt aan de voorzijde uitgevoerd, terwijl de elektrische optimalisatie aan de achterzijde wordt uitgevoerd. Waarom IBC-cellen ingewikkelder zijn? De huidige stroom van dragers gebeurt in twee dimensies, terwijl dit op standaardcellen slechts één dimensie is. De efficiëntie van de IBC-cel hangt nauw samen met de levensduur en de recombinatie van het vooroppervlak, waardoor siliciumwafels van hogere kwaliteit met een langere levensduur van de drager nodig zijn. Uitlijning van n-type en p-type gebieden aan dezelfde kant van de wafer (achterkant) is ingewikkelder. Geavanceerde reinigingsprocedures en superieure contaminatiecontrole zijn noodzakelijk voor het productieproces.


Het productprogramma van SPIC Solar bestaat uit: