SDE subsidie aanvragen
SDE subsidie aanvragen voor zonnepanelen
Indien u SDE+ subsidie 2018 bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat aanvragen voor zonnepanelen zijn een aantal zaken van belang. De subsidie aanvraag moet compleet zijn en correct ingevuld. Enkele tips om de aanvraag niet te laten stranden omdat u ergens iets is vergeten in te vullen zetten we onder elkaar.
Tips voor uw SDE subsidieaanvraag
RVO
Om een SDE subsidie aan te kunnen vragen bij het RVO moet u inloggen, dit kan voor ondernemer uit Nederland op twee manieren:
1. eHerkenning
Bedrijven met een KvK-nummer loggen in met eHerkenning. Schaf eHerkenning aan op de website van eHerkenning. Houd rekening met een levertijd van minimaal enkele dagen. Aan eHerkenning zijn kosten verbonden. Dit is de reden dat er vaak ook kosten verbonden zijn aan een SDE subsidie aanvraag. eHerkenning heeft verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Bij het aanvragen van een SDE subsidie op RVO.nl is niveau 2+ (EH2+) nodig.
2. DigiD
Particulieren en hobbyboeren loggen in met DigiD. Kijk voor meer informatie of het aanvragen hiervan op de website van DigiD. Houd rekening met een levertijd van ongeveer een week. Lees hier tips over de partij die uw subsidie laat aanvragen.
Introductie SDE subsidie
Bij de introductie van de SDE+ 2018 subsidie aanvraag dient u een keuze te maken voor welke regeling u subsidie een aanvraag indient. Omdat wij een subsidie voor zonnepanelen aanvragen kiezen we voor de regeling hernieuwbare elektriciteit met categorie Zon-PV >= 15kWp - 1MW. Vervolgens maken we een nieuwe aanvraag aan.
Gegevens aanvrager en of intermediair
Gegevens die nodig zijn voor een SDE subsidie aanvraag zijn de Kamer van Koophandel (KVK) gegevens als KVK naam en KVK nummer. Ook dient opgegeven te worden welke rechtsvorm de aanvrager heeft. Denk hierbij aan BV, VOF of Eenmanszaak. Daarnaast zijn bankgegevens nodig om de subsidie op uit te kunnen keren.
Gegevens project
Het deel waarbij u gegevens moet invullen van de installatie is een deel waar grondig onderzocht moet worden voordat u hier een beslissing in neemt. Hier maakt u de keuze of er hoog ingezet gaat worden, of dat u genoegen kunt nemen met een lager bedrag en dus een vroegere SDE subsidie fase. Vanaf 2015 is er ingevoerd dat met op tiende centen inschrijft waardoor een nauwkeurige berekening cruciaal is. Schrijft u in op 11,0ct en een ander op 11,1ct dan heeft u voorrang bij subsidie verstrekking.
Indienen aanvraag SDE Subsidie
Let goed op dat u in de juiste fase SDE subsidie aanvraagt. DE toewijzingen gaan op volgorde van binnenkomst. Denk dus niet dat u kunt wachten op de laatste fase om vervolgens voor 11,2ct in te schrijven, er zijn u waarschijnlijk al velen voorgegaan. Wij doen dit dus gelijk bij de opening van de betreffende fase waarop uw businesscase is gebaseerd.

Haalbaarheidsstudie
Vraagt u subsidie aan voor meer dan 500 kWp? Dan bent u verplicht een haalbaarheidsstudie uit te voeren en deze aan uw aanvraag toe te voegen. Ook voor de SDE+ 2018 subsidie geldt dat ook als u subsidie aanvraagt voor meer projecten met een totaal vermogen van meer dan 499 kWp in dezelfde openstellingsronde. Komt bij een aanvraag de som van het totale vermogen van de productie-installaties hoger uit dan 499 kWp? Dan voegt u vanaf de aanvraag, waarbij deze grens wordt overschreden en bij elke nieuwe aanvraag daarna een haalbaarheidsstudie toe. Wilt u dat wij uw verzorgen SDE subsidie aanvragen? Neem contact met ons op.
Veelgestelde vragen over SDE Subsidie
alle veelgestelde vragenWat zijn de kosten van zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Voor zonnepanelen van A-merken betaalt u bijvoorbeeld wat meer. Daar staan vaak wel een betere opbrengst, betere garantievoorwaarden en een langere levensduur tegenover. Zo kunnen duurdere zonnepanelen onder de streep alsnog rendabeler zijn en minder kosten dan goedkopere zonnepanelen. Bent u benieuwd welke zonnepanelen het best bij... verder lezen
Wat is het budget voor SDE Subsidie?
Net als SDE subsidie geldt dat ieder jaar wordt door de minister van Economische Zaken een budget vastgesteld voor SDE+ subsidie. verder lezen
Wat is het maximale SDE subsidiebedrag?
De SDE subsidie vergoeding die u ontvangt hangt helemaal af van de hoogte waarop u inschrijft. verder lezen
Wat is de oorsprong van de SDE Subsidie?
De SDE subsidie is een subsidie die de bevordering van duurzame energieproductie stimuleert en is sinds 2008 verkrijgbaar voor bedrijven en particulieren. verder lezen
Hoe wordt de SDE Subsidie berekend?
De SDE subsidie berekening is gebaseerd op een aantal zaken. Uitgangspunten zijn de kostprijs van een zonestroom systeem en de kosten van electriciteit op de Nederlands markt. verder lezen
Wat moet ik weten over SDE++ subsidie?
De hoofdaansluiting van een bedrijfspand of woning is bepalend voor de maximale hoeveelheid zonne-energie welke opgewekt kan worden. verder lezen