SDE subsidie
SDE subsidie voor zakelijk verduurzamen
SDE subsidie is bedoeld voor bedrijven en organisaties die duurzame of hernieuwbare energie produceren of CO2 reduceren. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze SDE subsidie.
Grootverbruikers die over het algemeen een lage kostprijs van stroom hebben, kunnen met deze Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) op een rendabele manier investeren in zonnepanelen of een warmtepomp.
Deze stimuleringsmaatregel zorgt ervoor dat u een vergoeding ontvangt voor iedere opgewekte kWh. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen.

Acht miljard SDE subsidie voor 2023. Lees verder
Wilt u geen subsidie mislopen? Wij vragen vrijblijvend subsidie voor u aan bij het RVO. Om de SDE subsidieaanvraag goed voor te bereiden vindt u hier een informatieoverzicht.

Het doel van de SDE subsidie
Sinds enige tijd valt ook CO2-reductie onder de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Met deze regeling stimuleert de overheid diverse sectoren om duurzame energie te produceren en CO2 te reduceren. Denk bijvoorbeeld aan sectoren als de industrie, mobiliteit en elektriciteit, maar ook landbouw en de gebouwde omgeving. Met de SDE subsidie wil de overheid de energietransitie niet alleen haalbaar, maar ook betaalbaar maken.
SDE subsidie voor zonnepanelen en warmtepompen
Als organisatie kunt u op allerlei manieren verduurzamen en in aanmerking komen voor deze subsidie. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u zonnepanelen wilt installeren, maar ook als u een warmtepomp plaatst.
Wilt u in aanmerking komen voor SDE subsidie? Op de website van de RVO vindt u de algemene voorwaarden, maar ook de specifieke voorwaarden voor zonnepanelen en warmtepompen. Voor meer informatie hierover mag u natuurlijk ook gerust contact met onze specialisten opnemen. Wij nemen graag de tijd om u hierin te adviseren.

Vergoeding SDE subsidie
Hoeveel subsidie kan ik ontvangen? Voor zon-pv is de maximale vergoeding voor SDE subsidie 2021 bepaald op 7,22 cent per kWh. De hoogte waarop u inschrijft wordt het fasebedrag genoemd. Deze vergoeding is opgebouwd in een aantal delen, namelijk het basisbedrag en het maximale subsidie bedrag.
Lees meer over:
Wij geven u graag informatie over SDE subsidie; deze informatie is ook te vinden op de site van het RVO.
Openstelling SDE subsidie 2023
De SDE 2023 is in vijf fases open van 6 juni 2023 tot 6 juli 2023. Tijdens deze periode kunt u de subsidie voor uw investeringen aanvragen.
Enkele weken vóór de openstelling kunnen wij de concept-subsidieaanvraag klaarzetten. Afhankelijk van onze marktanalyse, ervaring, actuele kostprijs en de wensen van u als opdrachtgever bepalen we de inschrijfhoogte van uw aanvraag.
Als u een positieve beschikking ontvangt, krijgt u de SDE subsidie toegekend over een periode van twaalf of vijftien jaar. Deze termijn is afhankelijk van de gebruikte techniek waarvoor u de beschikking ontvangt.


Kostprijs van zonnestroom
Welk deel van mijn kosten bespaar ik?
De hoogte van de inschrijving op SDE subsidie hangt voor een groot deel af van de kostprijs van uw opgewekte energie. Een zonnestroom installatie van 1MWh kan in twee situaties een verschil in kostprijs hebben van ruim 20 procent.
Dit komt door factoren als:
- Locatie in Nederland
- Ligging van het dak
- Hellingshoek van de zonnepanelen
- Type dakbedekking
- Grootte van het systeem
- Benodigde aanpassingen aan het energienet
Lees meer over de kosten van zonnestroom en vollasturen en wat dit betekent voor uw SDE subsidie aanvraag.
Wat moet u nog meer weten over SDE subsidie?
Naast de kostprijs van zonnestroom en de hoogte van de vergoeding zijn er nog een aantal ander zaken die belangrijk zijn om te weten voor u een SDE subsidie aanvraag indient. Zo moet u rekening houden met de volgende punten:
- Hoofdaansluiting SDE subsidie, wat kan dit kosten?
- Subsidieperiode, hoe loopt de subsidie?
- Banking, wat als ik teveel of te weinig produceer?
- Hoe verloopt het uitkeren van SDE subsidie?
Meer over de bovenstaande punten leest u in onze FAQ-sectie.
Lees hier meer informatie over:
Loop geen SDE subsidie mis
Wilt u ook graag van deze subsidie gebruikmaken en ervan verzekerd zijn dat u geen subsidie misloopt? Neem dan contact op met Beter Duurzaam. Onze specialisten kennen als geen ander de weg in het subsidielandschap. Daarom helpen wij u graag met de subsidieaanvraag. Indien u dat wenst, kunnen wij u de aanvraag zelfs volledig uit handen nemen!
Wij adviseren u wel hiervoor tijdig contact met ons op te nemen, zodat wij uw aanvraag goed kunnen voorbereiden. Hoe beter we uw case kunnen voorbereiden, des te groter de kans dat u SDE subsidie ontvangt. Neem daarom snel contact met ons op; we nemen graag de tijd voor u!
Veelgestelde vragen over SDE Subsidie
alle veelgestelde vragenWat zijn de kosten van zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Voor zonnepanelen van A-merken betaalt u bijvoorbeeld wat meer. Daar staan vaak wel een betere opbrengst, betere garantievoorwaarden en een langere levensduur tegenover. Zo kunnen duurdere zonnepanelen onder de streep alsnog rendabeler zijn en minder kosten dan goedkopere zonnepanelen. Bent u benieuwd welke zonnepanelen het best bij... verder lezen
Wat is het budget voor SDE Subsidie?
Net als SDE subsidie geldt dat ieder jaar wordt door de minister van Economische Zaken een budget vastgesteld voor SDE+ subsidie. verder lezen
Wat is het maximale SDE subsidiebedrag?
De SDE subsidie vergoeding die u ontvangt hangt helemaal af van de hoogte waarop u inschrijft. verder lezen
Wat is de oorsprong van de SDE Subsidie?
De SDE subsidie is een subsidie die de bevordering van duurzame energieproductie stimuleert en is sinds 2008 verkrijgbaar voor bedrijven en particulieren. verder lezen
Hoe wordt de SDE Subsidie berekend?
De SDE subsidie berekening is gebaseerd op een aantal zaken. Uitgangspunten zijn de kostprijs van een zonestroom systeem en de kosten van electriciteit op de Nederlands markt. verder lezen
Wat moet ik weten over SDE++ subsidie?
De hoofdaansluiting van een bedrijfspand of woning is bepalend voor de maximale hoeveelheid zonne-energie welke opgewekt kan worden. verder lezen

