Zonnepanelen voor zwembad Vaassen

SDE subsidie voor zonnepanelen is een interessante regeling die voornamelijk geschikt is voor bedrijven en instellingen met een hoog continue verbruik. Hier vallen zwembaden dus zeker ook onder. Dit komt doordat de stroom die men bespaard binnen het pand een hogere kostprijs kent dan de energie die teruggeleverd wordt op het energienet. Dit is de reden dat SDE+ subsidie bij koelhuizen, pluimvee- & varkenshouders en productiebedrijven een goede match vormt. Andere redenen om aan SDE subsidie te denken zijn: hoge belastingdruk, (verplichte) verduurzaming van het bedrijf of instelling en een voorwaarde voor de omgevingsvergunning.

Sportcentrum met uitdaging

Om dit systeem te realiseren waren er een paar uitdagingen die serieus bekeken moesten worden. Zo was er twijfel of de staat van het dak voldoende was om er zonnepanelen op te plaatsen. Er was een schuin dak deel waar de zonnepanelen onder een andere hellingshoek op gemonteerd moesten worden. Daarnaast zorgde de luchtvochtigheid, de hoge temperatuur en andere omgevingsfactoren ervoor dat de kwaliteit van dit systeem uitermate hoog zou moeten zijn. En ook de schaduw van bomen en een mast konden niet genegeerd worden in de keuzes bij het ontwerp.

Systeemkeuze

Uiteindelijk is er gekozen om 758 monokristallijn zonnepanelen te plaatsen van het TIER1 merk Trina Solar. De zonnepanelen zijn voorzien van een SolarEdge optimalisatie systeem, gebruik makend van bijna 380 optimizers. Hierdoor is er een beter dakbenutting, volledige inzage, meer systeem veiligheid en zijn er lagere kosten voor onderhoud. Daarnaast zal het systeem een hogere opbrengst kennen dan bij een traditionele stringomvormer. Het systeem is gemonteerd door gebruik te maken van het Nederlandse FlatFix fusion systeem. Het systeem kent een hellingshoek van 13 graden, waardoor het nog steeds goed schoonspoelt door regenwater. Dit systeem kent een zeer laag totaal gewicht en is bijna volledig van aluminium en heeft dus ook 20 jaar garantie. Al met al zonnepanelen met een zeer hoge kwaliteit, gebruik makend van hoogwaardige materialen voor een optimaal resultaat.

Meer informatie over:

terug naar overzicht