Zonnepanelen Abbink Vriezeveen

Onlangs kregen wij de opdracht van ondernemer Abbink om zonnepanelen te plaatsen. Nadat Beter Duurzaam op zijn aardappelhandel een installatie van 470 zonnepanelen heeft geplaatst was dit keer voor zijn melkveebedrijf SDE subsidie aangevraagd.

Na een oriĆ«ntatie traject is er gekozen voor een systeem bestaande uit SMA omvormers en poly kristallijn zonnepanelen. In totaal wekt het systeem op jaarbasis ruim 98.000kWh op wat voldoende is om het grootste deel van het energieverbruik van de boerderij te compenseren. SMA is al jarenlang bekend om de hoge kwaliteit als het om stringomvormers gaat. Beter Duurzaam plaatste 408 zonnepanelen van 270wp, Heeft u ook een agrarische onderneming en wilt u net zoals deze onderneming duurzaam werken en geld besparen? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen voor particulieren in Vriezeveen

Zonnepanelen in Vriezeveen zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Vriezenveen, De Pollen, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Aadorp of in de buurtschappen Bruinehaar, Weitemanslanden en Westerhoeven woont; Beter Duurzaam helpt u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op uw situatie begeleiden. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn hebben wij ons gespecialiseerd in grote en kleine zonnestroom projecten.

Subsidie zonnepanelen Vriezeveen

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Vriezeveen zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koopt u als inwoner van Vriezeveen zonnepanelen, dan krijgt u BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen u hier graag bij neem contact met ons op.

terug naar overzicht