Zonnepanelen voor Gomarus Groningen

Onlangs is het zonnepanelen project, waarbij SDE subsidie werd toegekend, bij het Gomarus College in Groningen door Beter Duurzaam opgeleverd.

Overtuigend actief

Het Gomarus College is een school waar de Bijbel en het geloof centraal staan. Het is een gereformeerde school waar men veel waarde hecht aan geloof, actieve ouderbetrokkenheid en onderwijs van hoge kwaliteit om elke leerling een passende leerroute te bieden. Er zijn veel activiteiten die georganiseerd worden door het jaar heen, zo zijn er de Gomarus Awards en om de leerlingen te helpen in je schoolkeuze organiseert het Gomarus College Doedagen. Het Gomarus College valt onder de Stichting Gereformeerde Scholengroep. Onder deze stichting vallen verder: ROC Menso Alting met vestigingen in Groningen en Zwolle, een Dienstencentrum en het OPDC.

Zonnepanelen met subsidie

In oktober 2016 is er subsidie aangevraagd voor het produceren van duurzame energie door middel van zonnepanelen. Niet veel later kwam het bericht van het RVO dat ook in Groningen zonnestroom opgewekt kon gaan worden en dat er SDE+ subsidie was verstrekt. Nadat alle opties overwogen waren is er gekozen om 540 zonnepanelen te laten plaatsen op het schuine dak en het platte dak van het gebouw aan het Vondelpad. De dakbedekking van het bitumen dak is vervangen zodat ook hier de komende 15 jaar geen onderhoud te verwachten is.

SDE subsidie

De zonnepanelen die geplaatst zijn wekken energie op waarover de komende 15 jaar subsidie zal worden uitbetaald. De regeling die dit mogelijk maakt is de SDE subsidie. Er zijn enkele eisen die gesteld zijn aan het verkrijgen van deze stimuleringsmaatregel. Eén van de eisen is dat de opdrachtgever een grootverbruikersaansluiting heeft zolang de subsidie loopt. Deze hoofdaansluiting was in Groningen reeds aanwezig. Ieder jaar wordt deze subsidie regeling versoberd, hier zijn net de laatste details over bekend geworden, lees hier SDE subsidie tips.

Subsidies aanvragen

Een groot deel van onze opdrachtgevers besteden ook het aanvragen van diverse subsidies aan ons uit. Zo kun er landelijke mogelijkheden voor zonnepanelen, asbestverwijdering, zonneboilers, btw teruggaaf voor particulieren. Maar ook regionaal hebben provincies of gemeentes vaak een budget om u te helpen bij het verduurzamen van uw locatie. Neem contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

terug naar overzicht