Zonnepanelen op schoolgebouw Eindhoven

Scholen hebben veel voordeel met zonnepanelen. Het onderwijs kan exploitatiekosten verlagen met de aanschaf van zonnepanelen, maar vooral de maatschappelijke taak van de onderwijsinstelling is de perfecte match als het gaat om jeugd, toekomst en zonnestroom. Het Frits Philips Lyceum-mavo in Eindhoven is een school voor VMBO-t, HAVO en VWO en biedt onderdak aan 1.650 leerlingen waar boven op het dak wordt zonne-energie benut voor de opwekking van duurzame energie. Het nieuwe Frits Philips Lyceum aan de Avignonlaan in Eindhoven is opgeleverd met zonnepanelen. Het credo: "Inzet, ambitie en betrokkenheid" is ook op deze manier niet alleen zichtbaar in de school, maar ook op het dak.

Nieuwbouw school met zonnepanelen

Op 18 maart vond in Eindhoven de feestelijke aftrap van de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw van het Frits Philips lyceum plaats. Na toespraken van de rector Debby Verhoeve en directeur-bestuurder Martin van den Berg, kregen de broers Philips een prachtig door een leerling getekend portret van hun vader Frits Philips aangeboden. De zonen van Frits Philips (Frits en Anton) verrichten samen met iemand van de school daarna de starthandeling. Het project, bestaande uit 11.000 m² nieuwbouw en 2000 m² duurzame transformatie van de sporthal, wordt voorzien van 500 zonnepanelen van 300 watt.

School met ambitie

Frits Philips Lyceum is een school voor voortgezet onderwijs, gevestigd in Eindhoven -Noord, waar Inzet, ambitie en betrokkenheid vanaf de eerste schooldag uitgedragen word. Niet voor niets draagt de school de naam van de man die vol passie heeft gebouwd aan het internationale elektronicaconcern waarvan hij uiteindelijk president werd. De man die intens meeleefde met zijn club, PSV, en met de mensen die zich voor de volle 100% inzetten voor Philips. Frits Philips: een lichtend voorbeeld van inzet, ambitie en betrokkenheid. De school biedt havo-, atheneum- en gymnasium onderwijs, waar één van de pijlers binnen het Frits Philips talentontwikkeling is. Leerlingen krijgen op allerlei manieren de kans om te groeien en hun talenten uit te bouwen. Hiervoor zijn de talentrichtingen als vast onderdeel opgenomen in het programma. Daarnaast zijn er veel keuzeprogramma’s, zoals deelname aan High School Eindhoven en allerlei mogelijkheden op het gebied van internationalisering.

Zonnepanelen met subsidie

In totaal zijn er bijna vijfhonderd zonnepanelen geplaatst. Hierbij is gebruik gemaakt van SolarEdge omvomers en FlatFix Fusion bevestigingsmateriaal. Voor scholen zijn er veel verschillende manieren om zonnepanelen te laten realiseren. Bij het Frits Philips lyceum is er gekozen voor de mogelijkheid van SDE subsidie. Met deze stimuleringsmaatregel heeft de school zekerheid dat er de komende 15 jaar een vaste vergoeding gegeven wordt de opgewekte energie. Naast deze productie subsidie zijn er ook mogelijkheden in crowdfunding, dakverhuur en postcoderoos projecten. Neem contact met ons op om te zien welk traject met bijbehorende subsidies het best bij uw situatie past.

terug naar overzicht