Zonnepanelen op scholen in Gelderland

Op meerdere scholen in Gelderland zijn de afgelopen weken zonnepanelen door Beter Duurzaam geplaatst. De basisscholen hebben gekozen voor zonnepanelen en maken hierbij gebruik van diverse regelingen. Zonnepanelen op scholen leveren voornamelijk een belangrijke bijdrage aan het klimaat. Het opwekken van zonne-energie zorgt voor minder uitstoot van stoffen die het milieu belasten milieu, in vergelijking met het gebruik van reguliere stroom. Daarnaast leveren zonnepanelen scholen een royale besparing in de vast lasten op. De school is niet meer afhankelijk stroomprijsstijgingen van de energieleverancier en krijgt een lagere energierekening.

Postcoderoos regeling in Ermelo

De scholen in Ermelo hebben gekozen om hun dak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen in combinatie met een postcoderoosregeling. Hierbij kunnen bewoners uit de omgeving van het gebouw de opgewekte energie verrekenen met hun eigen energie nota. De Coörperatie Veluwe-Energie organiseert voor inwoners van Ermelo de mogelijkheid om samen met mede Ermeloërs te investeren in zonne-energie. De zonnepanelen worden geplaatst op geschikte daken van bijvoorbeeld bedrijven, overheidsgebouwen, scholen, huurwoningen en kerken. Op deze wijze kan men toch zelf duurzame energie opwekken en meedelen in de opbrengst zonder rompslomp.

PCO School kiest voor eigen zonnepanelen

Voor de PC Basisschool Holk in Nijkerk en v.d. Berghschool – Voorthuizen is er gekozen voor een eigen investering. De beide scholen zijn onderdeel van Stichting PCO Gelderse Vallei. Bij de Stichting PCO Gelderse Vallei zijn 13 scholen aangesloten. Op deze scholen krijgen ongeveer 3100 leerlingen onderwijs en ondersteuning van zo’n 300 medewerkers. De scholen staan in Nijkerk, Nijkerkerveen, Hoevelaken, Zwartebroek, Barneveld, Voorthuizen en Woudenberg.

Zonnepanelen op scholen onderdeel van lesprogramma

Naast een beter milieu en kostenbesparing, kunnen zonnepanelen op scholen bijdragen aan het lesprogramma. Uw leerlingen kunnen leren over het belang en de werking van duurzame energie, waaronder ook zonnepanelen. Wij leveren scholen een monitoringsdisplay, die bij de ingang geplaatst wordt. Zo hebben u, uw collega’s en uw leerlingen inzicht in de opbrengsten van de zonnepanelen. Wij begeleiden u hier uiteraard graag bij.

terug naar overzicht