Zonnepanelen Lelystad - Onderwijscampus Porteum

Porteum is de naam van de nieuwe onderwijscampus die onlangs in Lelystad is geopend. Deze schitterende onderwijslocatie bestaat uit zeven moderne gebouwen die centraal rondom een bostuin liggen. De campus is een groene, duurzame en inspirerende locatie en daarin kunnen zonnepanelen natuurlijk niet ontbreken. Beter Duurzaam plaatste er zo’n 3.000 op de daken van de locatie.

Duurzame school

Porteum biedt ruimte aan 3.800 leerlingen, die verspreid worden over zes gebouwen. De onderwijscampus wil aan deze leerlingen een frisse, gezonde en groene leefomgeving bieden. Daarom heeft de school diverse oplossingen getroffen. Het natuurlijke en educatieve schoolterrein stimuleert leerlingen bijvoorbeeld om te bewegen. Bovendien wordt regenwater hergebruikt voor toiletspoeling en zuivert een helofytenfilter het afvalwater.

Drieduizend zonnepanelen

Ook de energievoorziening van de zes onderwijsgebouwen en het cultuurgebouw is duurzaam geregeld. Verdeeld over de daken van de zeven gebouwen heeft Beter Duurzaam zo’n 3.000 Jinko-zonnepanelen geplaatst. De panelen zijn gemonteerd met Van der Valk Solar montagemateriaal en aangesloten op Huawei Fusion Solar omvormers. Deze zonnepanelen voorzien de campus van duurzame zonne-energie én zorgen voor een lage energierekening.

Ook zonnepanelen op uw school?

Wilt u uw schoolgebouw ook verduurzamen en uw energielasten verlagen? Neem voor maatwerk advies over zonnepanelen en andere oplossingen om uw school te verduurzamen contact op met Beter Duurzaam. Onze specialisten nemen graag de tijd om u te adviseren.

terug naar overzicht