Zonnepanelen voor Fisher Edelstaal in Sneek

Onlangs kregen wij de opdracht om, nadat SDE subsidie was toegekend, in Sneek bij Fisher Edelstaal zonnepanelen te plaatsen. De leverancier en groothandel van roestvast staal is een zeer bekende naam in de gehele Benelux. Fisher Edelstaal is altijd bezig om de hoogst haalbare kwaliteit te leveren en wilden dit ook terug zien in het zonnestroom systeem. Ook passen de investering in zonnepanelen bij de producten die Fisher Edelstaal levert, roestvast staal is bekend is om de lange levensduur en heeft daarom ook een duurzaam karakter.

Duurzame productie

Het enige wat nog rest was om de productie op een zo duurzaam mogelijke manier te laten plaatsvinden. Er is gekozen voor een systeem bestaande uit SolarEdge omvormers en optimizers. In totaal wekt het systeem op jaarbasis ruim 278.000kWh op wat voldoende is om vrijwel het gehele energieverbruik van het bedrijf te compenseren. SolarEdge heeft de mogelijkheid om op paneel niveau te optimaliseren en inzage te geven in het de prestaties van het zonnepaneel. Beter Duurzaam plaatste 1.160 zonnepanelen van 260wp, In 2012 werd Fisher Edelstaal overgenomen door Douma Staal waar ook plannen zijn om zonnepanelen te gaan plaatsen. Wij vroegen hiervoor reeds subsidie aan. U kunt het systeem live inzien via deze link. Heeft u ook een bedrijf en wilt u net zoals Fisher Edelstaal duurzaam ondernemen en geld besparen? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen voor particulieren in Sneek

Zonnepanelen in Sneek zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Sneek woont of in één van de andere plaatsen in de gemeente Súdwest-Fryslân; Beter Duurzaam helpt u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op uw situatie begeleiden.

Subsidie zonnepanelen Sneek

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Sneek zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koopt u als inwoner van Sneek zonnepanelen, dan krijgt u BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen u hier graag bij neem contact met ons op.

terug naar overzicht