Zonnepanelen bij 2 bedrijven in Noordoostpolder

Onlangs plaatsten wij bijna 3.700 Sunpower zonnepanelen bij twee bedrijven in het dorp Creil, gemeente Noordoostpolder. Om deze zonnepanelen rendabel te maken is er eerst SDE subsidie aangevraagd. De bedrijven hebben er voor gekozen om de inkoop van hun zonnepanelen gezamenlijk op te pakken om zo beter te kunnen vergelijken en een groter inkoopvoordeel te behalen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een opdracht van bijna 1.3 megawatt aan zonnepanelen.

VECO Groenten en Bloembollen BV: specialist in zilveruien

Bij VECO Groenten en Bloembollen BV in de Noordoostpolder plaatsen wij ruim tweeduizend zonnepanelen. Hier verwerkt men groenten tot een halffabricaat voor industriële klanten. De specialisten van VECO zijn gespecialiseerd in het telen en schillen van zilveruien en het wassen en sorteren van parijse wortelen. Jaarlijks verwerken zij zo'n 40.000 ton groenten. Veco is in het bezit van het voedselveiligheidcertificaat en is ook gekwalificeerd als duurzaam akkerbouwbedrijf. Daarnaast is het bedrijf gecertificeerd om biologische producten te verwerken.

Veco BV is een familiebedrijf opgericht in 1975 en sinds dien een begrip op het gebied van conservengroenten~en diepvriesindustrie. Tot 2014 was Veco ook actief in de bloembollensector. Mede door de doorzettende schaalvergroting in de bloembollensector en de strengere eisen voor voedselveiligheid en hygiëne in de groenteverwerking is er voor verdere specialisatie in zilveruien en Parijse wortelen gekozen. Met een vast team van 35 medewerkers en 140 tijdelijke krachten worden alle producten verwerkt op één bedrijfslocatie.

Gebr.Oijevaar & Zn: familiebedrijf met blik op toekomst

Gebr.Oijevaar & Zn is een bloembollen-akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. Met een team van 7 medewerkers is de bloembollenteelt en verwerking van 130 ha tulpen, lelies en gladiolen de hoofdactiviteit van het bedrijf. Hiernaast bestaan de gewassen uit ca.40 ha tarwe en plantuien. Het eigen land in combinatie met landruil en landhuur vormt het bouwplan voor een ruime vruchtwisseling. Aan de westkant van de Noordoostpolder worden de bloembollengewassen geteeld op de rijke zavelgronden. Deze gronden lenen zich goed om bloembollen te telen met een goede broei- en bewaarkwaliteit. Voor de ontwikkeling en aankoop van nieuwe soorten wordt nauw samengewerkt met andere bedrijven in kwekersverenigingen zoals Tuliko (tulpen), Remarkable (tulpen), Glaco (gladiolen), Bloems (lelies).

Hoge kwaliteit voert boventoon

De beide bedrijven stralen professionaliteit en kwaliteit uit. Dit is ook terug te zien in de gemaakte keuze voor de zonnestroom installatie. In totaal zijn er bijna 3.692 Sunpower zonnepanelen zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 1.29MWp. Sunpower is een producent met hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen welke bekend staan vanwege het hoge vermogen en de lange productgaranties. Bij het installeren van de zonnepanelen is gebruik gemaakt van SolarEdge omvomers en Tritec bevestigingsmateriaal. Voor bedrijven zijn er veel verschillende manieren om zonnepanelen te laten realiseren. Bij veel grote bedrijven is er de mogelijkheid van SDE subsidie. Met deze stimuleringsmaatregel heeft het bedrijf zekerheid dat er de komende 15 jaar een vaste vergoeding gegeven wordt de opgewekte energie. Naast deze productie subsidie zijn er ook mogelijkheden in crowdfunding, dakverhuur en postcoderoos projecten.

Neem contact met ons op om te zien welk traject met bijbehorende subsidies het best bij uw situatie past.

terug naar overzicht