Zonnepanelen voor Boreco Utrecht

Onlangs kregen wij de opdracht om bij Boreco in Utrecht zonnepanelen met SDE subsidie te plaatsen. De producent van machines voor de vee- en fruitteelt zoals draaistallen, pluktreinen en worstelsnijders is al enkele jaren begonnen met het verduurzamen van het bedrijf. Eigenaar Wim Borst is na energie besparende maatregelen uiteindelijk ook voor zonnepanelen op het dak van het pand gaan oriĆ«nteren. Al snel werd duidelijk dat hiervoor een SDE subsidie aangevraagd kon worden. Uiteindelijk is er gekozen voor een systeem bestaande uit SolarEdge omvormers en optimizers. In totaal wekt het systeem op jaarbasis ruim 245.000kWh op wat voldoende is om een groot deel van het energieverbruik binnen het bedrijf te compenseren. SolarEdge heeft de mogelijkheid om op paneel niveau te optimaliseren en inzage te geven in het de prestaties van het zonnepaneel. Beter Duurzaam plaatste 1.010 zonnepanelen van 265wp, u kunt het systeem live inzien door op de knop hiernaast te klikken. Heeft u ook een bedrijf en wilt u net zoals de heer Borst duurzaam ondernemen en geld besparen? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen voor particulieren in Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Harderwijk woont of in Vleuten-De Meern, Overvecht of in Leidsche Rijn en Beter Duurzaam helpt u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op uw situatie begeleiden.

Subsidie zonnepanelen Utrecht

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Utrecht zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koopt u als inwoner van Utrecht zonnepanelen, dan krijgt u BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen u hier graag bij neem contact met ons op.

terug naar overzicht