Zonnepanelen voor Leek Tulips Berkhout

Onlangs kregen wij de opdracht van de broers Leek de opdracht om op hun Tulpenkwekerij in Berkhout zonnepanelen te plaatsen. De gebroeders Arjan en Pieter Leek zijn een bekendheid in de tulpensector. Het bedrijf langs de A7 tussen Purmerend en Hoorn is gespecialiseerd in het broeien en kweken van tulpen. Dit doen zij op een dusdanig professioneel niveau dat de beide eigenaren van het bedrijf in korte tijd het bedrijf hebben opgebouwd tot één van de meest aansprekende bedrijven in Noord - Holland.Voordat de zonnepanelen geplaatst werden is er voor dit project SDE subsidie aangevraagd.

Verdubbeling voor efficiëntie

In het jaar 2012 kreeg Bollenbroeibedrijf Leek Tulips te horen dat het bedrijf mocht uitbreiden van 2 naar 4,5 hectare. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben hiervoor ontheffing verleend. De tulpenkwekerij en -broeierij zat toen volledig aan zijn grenzen. Uitbreiding was echter noodzakelijk voor een gezonde bedrijfsvoering, om efficiënter gebruik te kunnen maken van materiaal en productieprocessen. In het plan wordt voorzien in een uitbreiding van 12.000 tot 26.000 vierkante meter aan schuurkassen en verwerkingsruimtes. De provincie geeft in principe geen toestemming voor nieuwbouw in het landelijk gebied. Dat kan alleen als nut en noodzaak zijn aangetoond en de ruimtelijke kwaliteit van het plan wordt goedgekeurd. Volgens GS is aan beide voorwaarden voldaan.

Duurzaamheid op vele vlakken

Eén van de pijlers van het bedrijf is duurzaamheid. Een warmte-krachtkoppeling (wkk) draait al jaren mee om de restwarmte van het bedrijf elders in te kunnen zetten. Daarnaast is duurzaamheid te zien in de manier waarop omgegaan wordt met restafvalstromen, maar ook vanwege het GAP certificaat wat het bedrijf heeft behaald. Waar gewerkt wordt met levende producten zoals bloemen, planten, groenten en fruit spelen wet- en regelgeving een steeds grotere rol. Ook binnen de handelskanalen in de landen om ons heen. De tulpenspecialist in Berkhout houdt onder andere iedere dag het gewasbeschermingsmiddelenverbruik bij, wanneer de apparatuur een onderhoudsbeurt heeft gehad en op welke manier de en medewerkers met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen omgaan.

SDE subsidie

Na een langlopend subsidie traject is er gekozen voor een systeem bestaande uit SolarEdge omvormers en optimizers. In totaal wekt het systeem op jaarbasis ruim 435.000kWh op wat voldoende is om een groot deel van het energieverbruik op de kwekerij te compenseren. SolarEdge heeft de mogelijkheid om op paneel niveau te optimaliseren en inzage te geven in het de prestaties van het zonnepaneel. Beter Duurzaam plaatste 1.768 zonnepanelen van 270wp en 13 omvormers. Ook het volledige AC traject, de SDE subsidie aanvraag en de begeleiding van netbeheer en meetbedrijf zijn door ons opgepakt. Heeft u ook een bedrijf en wilt u net zoals de Arjan en Pieter Leek duurzaam ondernemen en geld besparen?

Zonnepanelen voor particulieren in Berkhout

Zonnepanelen in Berkhout zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Berkhout, Avenhorn, Oudendijk, Ursem of elders in de gemeente Hoorn woont; Beter Duurzaam helpt u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op uw situatie begeleiden. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn hebben wij ons gespecialiseerd in grote en kleine zonnestroom projecten.

Subsidie zonnepanelen Berkhout

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Berkhout zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koopt u als inwoner van Berkhout zonnepanelen, dan krijgt u BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen u hier graag bij neem contact met ons op.

terug naar overzicht