Zonnepanelen Contest Yachts Medemblik

Nadat in 2014 SDE subsidie was toegekend aan Contest Yachts en Medemblik Yacht Service kregen wij de opdracht om bij de zonnepanelen te plaatsen. De beide bedrijven zijn in eigendom van de familie Conijn en zijn al jarenlang een begrip in de wereld van de luxe jachten. Na een langdurig selectieperiode en diverse gesprekken is er gekozen voor een systeem bestaande uit SolarEdge omvormers en optimizers. In totaal wekken de 1.270 zonnepanelen op jaarbasis ruim 300.000kWh op wat gelijk staat aan het verbruik van ongeveer 100 huishoudens. Hiermee is het bedrijf gelijk één van de duurzaamste ondernemingen van de gemeente Medemblik. SolarEdge heeft de mogelijkheid om op paneel niveau te optimaliseren en inzage te geven in het de prestaties van het zonnepaneel. Beter Duurzaam plaatste op twee panden 635 zonnepanelen van 265wp, u kunt het systeem live inzien door op deze link te klikken. Heeft u ook een bedrijf en wilt u net zoals Contest Yachts en Medemblik Yacht Service duurzaam ondernemen en geld besparen? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen voor particulieren in Medemblik

Zonnepanelen in Medemblik zijn nu extra voordelig omdat iedere particulier BTW terugkrijgt over de aanschaf van zijn zonnepanelen. Zonne-energie van uw zonnepaneel thuis is gratis en duurzaam. Of u nu in Medemblik woont of in de omliggende dorpen, Beter Duurzaam helpt u om over te stappen naar zonnestroom, dit doen wij professioneel en volledig toegespitst op uw situatie begeleiden.

Subsidie zonnepanelen Medemblik

De landelijke subsidie van AgentschapNL was bedoeld om de zonnepanelenmarkt een opstart te geven. Er zijn in totaal 90.000 aanvragen binnengekomen en sinds 8 augustus 2013 is de subsidiepot uitgeput. Hieruit blijkt dat zonnepanelen enorm populair zijn. De verwachting is niet dat er binnenkort weer een dergelijke regeling wordt ingevoerd.

Via energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien dat er op dit moment ook geen lokale subsidies in Medemblik zijn. Geen zorgen, ook zonder subsidie is de aanschaf van een zonnesysteem zeer interessant.

Zonnepanelen kopen: BTW terug ontvangen

Koopt u als inwoner van Medemblik zonnepanelen, dan krijgt u BTW terug over de aanschaf. Er zijn een aantal voorwaarden voor de teruggaaf van BTW op zonnepanelen:

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een specialist? Wij helpen u hier graag bij neem contact met ons op.

terug naar overzicht