Zonnepanelen Wageningen - Unilever

26.04.2020

Duurzaamheid op wereldniveau

Unilever is een internationaal bedrijf van wereldklasse. Deze ongeëvenaarde kwaliteit is ook zichtbaar in de SunPower zonnepanelen welke door Beter Duurzaam geplaatst zijn op het research centrum in Wageningen. Het gloednieuwe Global Foods Innovation Centre van Unilever combineert een innovatieve en inspirerende omgeving met duurzaamheid en gezondheid. Het innovatiecentrum van 18.000 m2 is opgebouwd in twee delen: een Pilot Plant, een minifabriek met proefproductie van nieuwe voedingsproducten en Customer Experience met keukens, laboratoria en samenwerkingsplekken. Wereldwijd gebruiken 2,5 miljard mensen producten van Unilever om er goed uit te zien, zich goed te voelen en meer uit het leven te halen.

Unilever: een duurzaam bedrijfsplan

Bij Unilever wil men het bedrijf laten groeien maar niet ten kosten van mens of milieu. Om dit te waarborgen heeft Unilever het "Unilever Sustainable Living Plan" (USLP) ontwikkeld. Deze leidraad is gericht om te helpen het bedrijf te laten groeien, en tegelijkertijd de milieuvoetafdruk los te koppelen van de groei om zo de positieve maatschappelijke impact te vergroten.

Het USLP bestaat uit drie grote doelen:

  • Meer dan een miljard mensen helpen in actie te komen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.
  • De milieuvoetafdruk van onze producten halveren.
  • 100% van onze landbouwgrondstoffen duurzaam betrekken en de levensstandaard verhogen van mensen in onze hele waardeketen.

SunPower Zonnepanelen voor Unilever

Voor deze multinational heeft Beter Duurzaam onlangs 1.550 SunPower zonnepanelen van 395 Wattpiek op het dak geïnstalleerd. Er is voor SunPower gekozen vanwege:

  • de uitermate hoge kwaliteit en opbrengst van de maxeon cellen
  • de Cradle to Cradle certificaten van de zonnepanelen
  • de bewezen prestaties van SunPower
  • de lange historie waar het merk zich heeft onderscheiden
  • de complete SunPower garantie met bijpassende voorwaarden.

De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op omvormers van het merk SolarEdge. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd in combinatie met SDE subsidie.

Heeft u ook een bedrijf en wilt u net zoals Unilever uit Wageningen duurzaam ondernemen en geld besparen? Heeft u vragen over subsidie mogelijkheden of wilt u ook een aanbieding van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier meer foto's van dit project

terug naar overzicht