Zonnepanelen voor Voetbalvereniging Groen Wit

06.04.2020

Zonnepanelen voor Voetbalvereniging Groen Wit

Dat de KNVB duurzaamheid belangrijk vind is bekend, dat er subsidie voor de sportvereniging mogelijk is was mooi meegenomen, dat gemeente Apeldoorn een deel van de investering bekostigde is prettig, maar ook zonder deze maatregelen was het voor Sportvereniging Groen-Wit '62 uit Apeldoorn al ruime tijd een wens om door middel van zonnepanelen de vereniging te verduurzamen.

Zonnepanelen actie Sv Groen Wit 62

In overleg met de sponsorcommissie van is besloten om gezamenlijk een zonnepanelen actie op te stellen. Met deze actie kunnen leden van Groen Wit €150,- excl BTW korting op zonnepanelen krijgen en doneert Beter Duurzaam €150,- aan sv Groen Wit om hen te steunen, zeker ten tijde van een coronacrisis. Op dit moment zijn i.v.m. de corona namelijk een groot deel van de inkomsten voor deze sportvereniging weggevallen. Deze actie geldt alleen bij aanschaf van een zonnestroomsysteem bestaande uit SunPower zonnepanelen en een SolarEdge omvormer en eindigt op 31 December 2020. Bij uw aanvraag dient u een kopie van uw KNVB ledenpas en een opgave van jaarlijks energieverbruik mee te sturen. Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle en houden we de schade beperkt.

Duurzaamheid en kostenbesparing

Nadat in februari van dit jaar de conventionele verlichting is vervangen voor energiebesparende LED verlichting, waren zonnepanelen de logische stap om te nemen in het kader van duurzaamheid en kostenbesparing. Uit een inventarisatie binnen de club is naar voren gekomen dat deze beide maatregelen een zeer gunstig effect zouden hebben op de energierekening. Tevens is het voor Sportvereniging Groen-Wit '62 van belang om sportieve prestaties en duurzaamheid samen op te laten trekken om op deze manier de juiste boodschap mee te geven aan de nieuwe generatie.

Historie Sportvereniging Groen-Wit '62

SV Groen Wit is een begrip in Apeldoorn. Sinds 1979 is de club, na enkele andere locaties bespeeld te hebben, in de wijk de Maten terecht gekomen met een eigen accommodatie. Het bekende gezegde “De jeugd heeft de toekomst” is vooral van toepassing op deze vereniging. Sinds Groen Wit ’62 is gevestigd in de wijk de Maten heeft de vereniging een grote groei doorgemaakt en is in de loop der jaren dan ook uitgegroeid tot een van de grootste in Apeldoorn. De vereniging beschikt nu in totaal over plm. 950 leden, waaronder zo’n 550 jeugdleden. Bijna alle selecties bestaan uit jongens en mannen die al jaren bij Groen Wit '62 voetballen. Al vele jaren spelen er meisjes mee in de pupillen- en juniorencompetitie. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat er in het seizoen 2009/2010 is gestart met een vrouwenteam. Met deze ontwikkeling volgt men de landelijke trend die te zien is bij het meisjes- en vrouwenvoetbal.

Corona (COVID-19) maatregelen

De Nederlandse regering heeft op 31 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) verlengd. Voor de sport betekent dit dat alle sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden voor langere tijd gesloten zullen blijven. Aansluitend daarop heeft de KNVB op besloten om per direct het seizoen voor het amateurvoetbal te beëindigen.

Zonnepanelen voor Sv Groen Wit 62

Na een grondig onderzoek en uitgebreide selectie is Beter Duurzaam gekozen tot leverancier voor de zonnepanelen bij Groen Wit. Bij de afweging om Beter Duurzaam de opdracht voor het leveren van de zonnepanelen te gunnen, hebben kwaliteit, lokaal ondernemerschap en financiële stabiliteit de doorslag gegeven. Tevens heeft Beter Duurzaam geholpen bij het optimaal benutten van SDE subsidie, zodat de financiële kant van de investering ook gewaarborgd bleef. Beter Duurzaam heeft in totaal hebben wij 130 SunPower zonnepanelen geplaatst op een SolarEdge omvormer systeem. SunPower is een Amerikaans merk en staat bekend om hogere opbrengsten en lange re garanties. SolarEdge werkt met optimizers welke zorgen voor betere efficiëntie, verbeterde veiligheid en meer inzage.

terug naar overzicht