Zonnepanelen op VVE in Harderwijk

05.04.2020

Zonnepanelen voor VVE's

Tegenwoordig is het vrij normaal dat Vereniging van Eigenaren (VvE’s) nadenken om zonnepanelen te laten installeren. In Nederland is Beter Duurzaam al diverse projecten gestart met zon op daken van VvE’s. Daken van appartementsgebouwen zijn vaak plat wat gunstig is voor de opbrengst van zonnepanelen, maar bereikbaarheid, hoogte en de weg naar de elektriciteitsmeter kan het lastig maken de zonnepanelen te installeren. Wat ook tot de mogelijkheden bestaat is zonnepanelen te plaatsen gekoppeld achter de meter van de individuele woning. Er zijn verschillende manieren om gezamenlijk zonnepanelen op VvE-daken mogelijk te maken. Wij denken uiteraard graag met u mee en hebben voldoende expertise om uw project tot een succes te brengen.

Zonne-energie oplossingen voor VVE's

Voor gezamenlijk zonnepanelen op de VvE - daken zijn er altijd meerdere mogelijkheden. U kunt als VvE panelen aanschaffen en de zonne-energie gebruiken voor centrale voorzieningen zoals liften, verlichting en parkeergarage.

Daarnaast kunt u als VVE gezamenlijk een postcoderoosproject beginnen waar de individuele eigenaren maar ook omwonenden in deel nemen. Deze mogelijkheid is tevens te combineren met de eerste optie om zonnepanelen als VVE individueel aan te schaffen. Het is tevens mogelijk om een derde toestemming te geven om dit op uw dak te realiseren.

Ieder individueel appartement zou ook zonnepanelen kunnen aanschaffen. Via deze manier maakt u gebruik van de salderingsregeling en is het mogelijk dat iedere bewoner zijn eigen keuze maakt of hij/zij wil profiten van zonnepanelen of niet.

Zonnepanelen van hoge kwaliteit

Deze VVE heeft de keuze gemaakt om SunPower zonnepanelen aan te schaffen vanwege de zeer hoge kwaliteit en de 25 jaar garantie van het paneel. Tevens is het risico van dit product lager en zijn de opbrengsten van uw zonnestroom systeem hoger. Een winst voor de eindgebruiker en ons als leverancier. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op omvormers en optimizers van SolarEdge waardoor de opbrengst van de panelen is te monitoren op paneel niveau en de veiligheid van het systeem beter is gewaarborgd.

Duurzaam investeren

Woont u in een appartementencomplex of een flat en heeft u te maken met een VVE? Heeft u vragen of wilt u ook een aanbieding van ons ontvangen?  Neem dan contact met ons op, middels onderstaande animatie stellen we ons graag aan u voor.

terug naar overzicht