Zonnepanelen en thuisaccu's zakelijk extra interessant

23.03.2023

Ben je ondernemer en wil je je bedrijf verduurzamen? Dan is dit hét moment om actie te ondernemen. In 2023 is er namelijk een eenmalige nieuwe regeling willekeurige afschrijving. Met deze regeling kun je bepaalde nieuwe bedrijfsmiddelen voor maximaal 50% willekeurig afschrijven. Op het restant pas je de gewone afschrijving toe.

Ook voor zonnepanelen en thuisaccu's

Deze eenmalige regeling geldt ook voor zonnepanelen en accu’s waarmee je zonne-energie kunt opslaan. Bij zonnepanelen geldt wel een belangrijke voorwaarde. Alleen ‘losse’ zonnepanelen komen namelijk voor deze regeling in aanmerking. Op geïntegreerde zonnepanelen (die tevens de dakbedekking vormen) is deze regeling niet van toepassing.

Alleen bij aankoop in 2023

Om van de regeling willekeurige afschrijving gebruik te maken, moet je het betreffende bedrijfsmiddel in 2023 aanschaffen. Ook is het verplicht om het bedrijfsmiddel uiterlijk in 2025 in gebruik te nemen. Meer informatie over deze regeling vind je op de pagina over willekeurige afschrijving bedrijfsmiddelen op de website van de Belastingdienst.

Zorgeloos zakelijk verduurzamen

Wil je je bedrijf zorgeloos verduurzamen en kun je daarbij wel wat handige tips en deskundig advies gebruiken? De specialisten van Beter Duurzaam denken graag met je mee, zoals we dat ook bij tientallen andere projecten deden. We zetten graag een stapje extra om je zo goed en veilig mogelijk te helpen. We kunnen bijvoorbeeld zelfs de subsidie voor je aanvragen! Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

terug naar overzicht