Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

JA Solar zonnepaneel, een goede keuze

april 12th, 2017 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

De keuze voor een zonnepaneel als JA solar is voor Beter Duurzaam een logische stap geweest. Let op, het gaat hier om de polykristallijn zonnepanelen, ook wel de "blauwe panelen" genoemd. Voortdurend zijn aanbieders van zonnepanelen bezig om in de markt te concurreren met prijzen. Dit geldt in tot op zekere hoogte ook voor ons, echter wij willen ons met de merken die wij voeren blijven onderscheiden en een hogere kwaliteit kunnen bieden dan het gemiddelde in de markt. Bij de keuze aan welke installateur u de opdracht gunt zijn, naast kwaliteit van de producten en ervaring van het bedrijf, uiteraard belangrijk :

  • is men aangesloten bij branchevereniging, zoals Holland Solar
  • hoe gaat een leverancier om met defecte panelen en afval, is men aangemeld bij een recycling programma als ZRN
  • zijn garanties ondergebracht bij een garantiefonds of herverzekerd bij SGZE of gelijkwaardig.

Voor commerciële zonnestroom projecten worden zaken als garanties, opbrengst, financiële achtergrond van producten een steeds belangrijkere afweging voor het selecteren van een leverancier. Uiteraard wil een particulier deze zekerheden ook krijgen bij de aanschaf van een zonnestroomsysteem.

JA solar 12-04-2017

Waarom is het JA solar zonnepaneel beter?

Er zijn een aantal zaken die het JA solar zonnepaneel onderscheiden van andere aanbieders, zoals:



  1. Garantie - Veel fabrikanten bieden een zonnepaneel aan met 10 jaar productgarantie, JA solar biedt 12 jaar garantie
  2. Verzekerd - Bij de meeste fabrikanten moet extra betaald worden om de garantie onder te brengen bij een verzekeringsmaatschapij, bij JA solar is dit standaard
  3. Hoge kwaliteit - JA solar is bestand tegen zout en ammonia omgevingen, dus goed aan de kust en in agrarische omgevingen.
  4. Meer opbrengst - De fill factor van JA solar komt goed uit de testen, dit houdt in dat bij een lagere lichtintensiteit de opbrengst nog steeds hoog is. Dus meer kWh per wattpiek
  5. Prijs - De prijs / kwaliteit verhouding is aantrekkelijk is voor grote en kleine projecten, mede dankzij onze grootschalige inkoop
  6. Sociale verantwoordelijkheid - JA solar doneert jaarlijks zonnepanelen aan diverse goede doelen ter ondersteuning van hun werk.
Garantie - Veel fabrikanten bieden een zonnepaneel aan met 10 jaar productgarantie, JA solar biedt 12 jaar garantie
Garantie - Veel fabrikanten bieden een zonnepaneel aan met 10 jaar productgarantie, JA solar biedt 12 jaar garantie

Kortom, voor ons voldoende aanleiding om dit zonnepaneel bij u aan te bevelen. Wilt u een offerte of vrijblijvend advies van ons willen ontvangen, geef dan aan hoe wij contact met u op kunnen nemen.

 

Maurits Zuidijk