Tot 50.000 euro extra hypotheek voor verduurzamen woning

08.11.2023

Huishoudens die een energiezuinige woning willen kopen of hun huis willen verduurzamen, krijgen hiervoor vanaf 1 januari 2024 tot 50.000 euro extra hypotheekruimte. Dat heeft minister De Jonge aan de Tweede Kamer laten weten.

Financieel verantwoord verduurzamen

Met de extra hypotheekruimte wil de regering het mogelijk maken dat woningeigenaren hun woning op een financieel verantwoorde manier kunnen verduurzamen. Tegenover deze extra leenruimte staat een lagere energierekening nadat de verduurzamingsmaatregelen eenmaal zijn getroffen.

Extra leenruimte afhankelijk van het energielabel

Waar het te lenen bedrag in de huidige regeling nog vaststaat op 9.000 euro, wordt dat met ingang van 1 januari afhankelijk van het energielabel. Hoe slechter het energielabel, hoe meer er kan worden geleend om energiebesparende maatregelen te treffen. In de huidige regeling speelt het energielabel daarin nog geen bepalende rol.

Ook plannen om je woning te verduurzamen?

Wil je ook graag je woning verduurzamen en hecht je daarbij veel waarde aan kwaliteit en veiligheid? Neem dan contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. Sinds jaar en dag helpen wij zowel particuliere als zakelijke relaties zorgeloos en naar volle tevredenheid verduurzamen.

terug naar overzicht