Subsidie zonnepanelen Urk

22.01.2018

Gemeente Urk start subsidieregeling voor zonnepanelen

Er is subsisdie beschikbaar gesteld voor zonnepanelen in Urk en/of zonneceldakpannen voor bestaande gebouwen. Er is respectievelijk maximaal 1.000 en 1.500 euro subsidie.

Bij het indienen van een reserveringsverzoek moeten de burgers de offerte van de installateur bijvoegen. Als het formulier is ingevuld en ingediend, controleert de gemeente of men aan de gestelde voorwaarden voldoet. De reserveringsverzoeken worden op volgorde van binnenkomst behandeld en worden in behandeling genomen zolang het budget toereikend is.

Installaties die in 2016 en 2017 zijn uitgevoerd, komen niet meer in aanmerking voor subsidie. De subsidiehoogte is voor zonnepanelen een éénmalig bedrag van 20,00 euro per 100 wattpiek vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal 1.000 euro. Alle informatie over de subsidie vind u op de website van de gemeente Urk.

Voor zonneceldakpannen is er een éénmalig bedrag van 30,00 euro per 100 wattpiek vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal 1.500 euro.

Voor een uitbreiding van een bestaande installatie met zonnepanelen en/of zonneceldakpannen wordt alleen het extra geïnstalleerde vermogen ten opzichte van het al aanwezige vermogen tot de grens van 5.000 wattpiek in de berekening meegenomen.

De subsidieregeling geldt voor zowel eigenaren van woningen als voor huurders.

Neem nu contact op voor een aanbieding voor uw situatie, of lees meer over de veel gestelde vragen over zonnepanelen.

bron: solarmagazine

terug naar overzicht