Beter Duurzaam steunt Love Justice

09.04.2020

Beter Duurzaam heeft bijgedragen aan de realisatie van een shelter voor slachtoffers van mensenhandel. Ontzettend veel mensen leven wereldwijd in gevangenschap en zijn slachtoffer van seksuele en arbeidsuitbuiting. De schattingen over de aantallen mensen in slavernij komen uit tussen de 20 en 40 miljoen.

Beter Duurzaam heeft een ‘power back up system’ gedoneerd zodat elektriciteit gegarandeerd is, ook wanneer er sprake is van een stroomonderbreking. Dit draagt bij aan de veiligheid van de slachtoffers en het personeel van het shelter. Daarnaast heeft Beter Duurzaam een auto gedoneerd zodat slachtoffers op een veilige en verantwoorde manier teruggebracht kunnen worden naar huis. Hierdoor kan de privacy van het slachtoffer gewaarborgd worden en is transport met het openbaar vervoer niet meer nodig.

Love Justice International is een organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met de bestrijding van moderne slavernij. Dit gaat om zowel seksuele als arbeidsuitbuiting. Bij grenzen en busstations staan medewerkers van Love Justice die getraind zijn in het signaleren van verdachte situaties.

Wanneer het vermoeden is dat het gaat om mensenhandel, spreken zij het mogelijke slachtoffer aan en leggen uit dat er sprake kan zijn van mensenhandel. In veel gevallen kunnen slachtoffers na korte opvang teruggestuurd worden naar hun plek van herkomst. Soms is het echter nodig dat de opvang langer duurt omdat slachtoffers niet of niet direct terug kunnen of nazorg nodig is. Dan worden zij opgevangen in een shelter van Love Justice.

In de landen waar Love Justice actief is zijn basisbehoeften als schoon water en elektra niet altijd aanwezig.

Voor meer info zie:  www.lovejustice.ngo

terug naar overzicht