SDE subsidie ook voor VVE's

19.07.2017

SDE subsidie niet alleen voor bedrijven

Dat SDE+ 2017 subsidie voor bedrijven is klopt niet, zonnepanelen met SDE subsidie (lees ook de SDE subsidie tips) kan ook voor vve's en particulieren interessant zijn. Weinig mensen weten dat ook verenigingen van eigenaren, sportclubs en privé personen kunnen profiteren van deze stimuleringsmaatregel. Dit bewijs levert de VVE Viermeren in Woerden een schitterend voorbeeld van duurzame saamhorigheid en de wil om op lange termijn te denken.

VVE's leden en bestuur

Al enige tijd leeft de vraag bij diverse leden van de vereniging van eigenaars. Helaas bleek in het verleden maar al te vaak dat het financieel erg moeilijk was om een goede terugverdientijd te realiseren. Juist vanwege de grote diversiteit van bewoner binnen het appartementen complex, had het bestuur de taak om een goed onderbouwd plan te presenteren. Veel mogelijkheden zijn onderzocht en uiteindelijk is de goedkeuring vanuit de leden en het bestuur gekomen om te investeren in duurzame energie opwekking op het dak van het ruim opgezette complex te plaatsen.

Grondig onderzoek

Nadat er grondig onderzoek gepleegd is naar daklast, windsnelheden en schaduw vorming bleek dat ook dit geen blokkade was om de zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast was het de eis van het bestuur dat de aanwezige valbeveiliging op het dak beschikbaar moest blijven, zodat personen veilig over het dak kunnen verplaatsen en bij onderhoud of inspectie van het systeem geen extra kosten gerekend zouden gaan worden.

VVE en SDE subsidie

Uiteindelijk is er gekozen om een Beter Duurzaam een SDE+ subsidie aan te laten vragen, wat mogelijk is omdat de VVE een hoofdaansluiting heeft van >3x80A. Enkele weken nadat de subsidieaanvraag is ingediend, kwam de positieve SDE beschikking binnen en werd ook de uiteindelijke opdracht getekend. Het systeem bestat uit 156 zonnepanelen van 295wp, geplaatst in een oost - west opstelling, om zo het beschikbare dakoppervlakte zo optimaal mogelijk te benutten. Het geheel is aangesloten op SolarEdge omvormers en optimizers, waardoor het systeem volledig inzichtelijk is en de zonnepanelen veel minder negatief beïnvloed word door schaduw en vervuiling. Ook de extra veiligheid die SolarEdge biedt en de hogere opbrengst uit het systeem zijn doorslaggevende punten geweest waarom voor Beter Duurzaam als installateur is gekozen.

Subsidies aanvragen

Een groot deel van onze opdrachtgevers besteden ook het aanvragen van diverse subsidies aan ons uit. Zo kun er landelijke mogelijkheden voor zonnepanelen, asbestverwijdering, zonneboilers, btw teruggaaf voor particulieren. Maar ook regionaal hebben provincies of gemeentes vaak een budget om u te helpen bij het verduurzamen van uw locatie.

Denk hierbij aan:

Neem contact op om te zien waar wij uw tussenpersoon kunnen zijn bij het aanvragen van deze subsidies.

terug naar overzicht