Overweldigende belangstelling SDE++ subsidie 2021

08.12.2021

De eerste tussenstand van de openstellingsronde voor SDE++ subsidie 2021 laat een overweldigende belangstelling voor de subsidie zien. Terwijl er 5 miljard euro subsidie beschikbaar was, is er voor 12 miljard subsidie aangevraagd. Het tekent de wilskracht waarmee ondernemers hun schouders onder verduurzaming en CO2-reductie willen zetten.

Ruim 4.000 aanvragen

Voor de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie dienden ondernemers in totaal ruim 4.000 aanvragen in. Van de 4.109 aanvragen waren er 3.915 bedoeld voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast is er dit jaar ook belangstelling voor nieuwe technieken, zoals bijvoorbeeld CO2-afvang en -opslag en geavanceerde hernieuwbare brandstoffen.

SDE++ subsidie zeer populair

In totaal waren de ruim 4.000 aanvragen goed voor 12 miljard euro aan SDE++ subsidie. Daarmee is het beschikbare budget van 5 miljard euro ruimschoots overtekend. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat de ingediende aanvragen nu beoordelen. Daarbij zijn het moment van indienen en de minste subsidiebehoefte per ton CO2 bepalend.

Technische, financiƫle en economische haalbaarheid

Bij de beoordeling van de aanvragen toetst de RVO eveneens of de projecten technisch, financieel en economisch haalbaar zijn. Daarmee wordt niet alleen de kans van slagen vergroot, maar ook de doelstelling van de CO2-reductie bereikt.

SDE++ 2022 naar 8 miljard

De grote belangstelling voor de SDE++ subsidie 2021 heeft ertoe geleid dat veel aanvragen automatisch doorschuiven naar 2022. De subsidieaanvraag opent dan niet alleen al in juli, maar het subsidiebudget voor 2022 wordt bovendien met 3 miljard euro verhoogd naar 8 miljard euro. Voor 2023 is er sprake van dat de SDE-subsidie wordt onderverdeeld in een aantal categorieƫn.

Meer weten over SDE++ subsidie?

Wilt u meer weten over SDE++ subsidie en andere mogelijkheden om uw duurzaamheidsmaatregelen met subsidie te financieren? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. Wij laten onze expertise graag voor u werken en denken hierin graag met u mee.

terug naar overzicht