Geen verhoging najaarsronde SDE+ 2019

17.02.2020

SDE subsidie voor zonnepapanelen

Een coalitie van milieuorganisaties, overheden en bedrijven heeft onlangs minister Wiebes opgeroepen om aan 6.000 SDE+-projecten alsnog subsidie te verstrekken. Deze projecten betreffen zonnepanelen op daken die worden afgewezen in de najaarsronde 2019 vanwege budgetuitputting. De minister doet dit niet, hij noemt het "onaantrekkelijk" om dit plan uit te voeren.

SDE subsidie aanvragen afgewezen

De najaarsronde 2019 van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) werd afgelopen najaar sterk overtekend: van de 7.251 aanvragen worden volgens de brede coalitie zo’n 6.000 projecten afgewezen omdat het budget opgebruikt is. In totaal werd er voor 6.163 projecten met zonnepanelen namelijk subsidie aangevraagd op het moment dat het budget al overtekend was. In de eerste fase van de najaarsronde (red. in deze fase bedroeg het maximumbasisbedrag 9 eurocent per kilowattuur) werd door de verschillende technologieën namelijk al voor 5,5 miljard euro subsidie aangevraagd, terwijl er slechts 5 miljard euro subsidie beschikbaar is. In die eerste fase werd voor 1.088 zonnestroomprojecten, goed voor een vermogen van 2.059 megawattpiek, subsidie aangevraagd.

Netbeheerders opnieuw transportindicatie

Wie in de voorjaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) subsidie wil aanvragen, moet over een transportindicatie beschikken. De netbeheerders zijn op maandag 17 februari met de uitgifte gestart. Beter Duurzaam verzorgd deze procedure kosteloos voor u wanneer u ons uw subsidie, uiteraard zonder verplichtingen, laat aanvragen. Bij de meeste netbeheerders kan deze transportindicatie aangevraagd worden tot donderdag 2 april 17.00 uur.

SDE subsidie 2020 informatie

Wilt u investeren u in zonnestroom? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Tijdens de openstellingsronde SDE+ voorjaar 2020 kunt u subsidie aanvragen voor investeringen op het gebied van hernieuwbare elektriciteit en hernieuwbare warmte. meer informatie vind u door op onze weppagina:

www.beterduurzaam.nl/subsidies/sde-subsidie/2020

terug naar overzicht