Extra subsidie voor warmtepompen

09.11.2022

Overweegt u een warmtepomp te kopen? Dan is dat nu extra aantrekkelijk. De Rijksoverheid stelt dit jaar namelijk 62 miljoen euro extra aan ISDE-subsidie beschikbaar. Daarmee neemt het totaalbedrag aan ISDE-subsidie voor dit jaar toe tot een bedrag van 290 miljoen euro.

Aantal aanvragen verdubbeld

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verwacht dit jaar een verdubbeling van het aantal ISDE-subsidieaanvragen. In totaal komt dat neer op ruim 80.000 aanvragen, bestaande uit zowel huiseigenaren en VvE’s als bedrijven en organisaties. Op dit moment staat de teller voor dit jaar al op bijna 70.000 aanvragen voor onder andere warmtepompen en isolatie.

Nog bijna 90 miljoen beschikbaar

Dankzij de verhoging is er tot eind 2022 nog bijna 90 miljoen euro beschikbaar, zowel voor particuliere als zakelijke aanvragers. Bovendien is er binnen de ISDE nog 30 miljoen euro in 2022 beschikbaar voor zakelijke gebruikers, onder andere voor zonnepanelen.

Loop geen subsidie mis

Wilt u ook ISDE-subsidie aanvragen? Dit kan via de website van de RVO. Wilt u er zeker van zijn dat u geen subsidie misloopt? Neem dan contact op met Beter Duurzaam. Onze specialisten kennen als geen ander de weg in het complexe subsidielandschap. Wij nemen u de subsidieaanvraag dan ook graag uit handen, zodat wij er het maximale voor u uit kunnen halen.

terug naar overzicht