Evan - Elektrische Volkswagen T2 Campervan

19.02.2020

Evan - Travel the world the sustainable way

Evan - de elektrische Volkswagen T2 Campervan maakt het mogelijk om de wereld te zien zonde impact te hebben op het milieu. Huur een oldtimer en trek de wereld in op een duurzame manier. Beter Duurzaam is partner van de mooie concept.

Waarom duurzaam op vakantie?

Wil jij ook zo graag de wereld zien? Maar baal je van de impact op het milieu die de meeste vakanties hebben? Dan heeft Evan de oplossing voor jou! Vanaf zomer 2020 kun je op vakantie met een elektrische Volkswagen T2 Campervan! Evan begint klein, met 3 elektrische vans, maar denken groot! Al die vervuilende busjes van de weg halen en vervangen voor een elektrisch alternatief!

Stel je voor...

Ik ben Erik. Ik studeerde luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in Delft, werkte daarna 4,5 jaar als management consultant en ben inmiddels 1,5 jaar werkzaam in de energiesector.

In mijn vrije tijd reis ik graag, liefst naar plekken waar je ook kunt surfen. Tijdens het reizen heb ik op verschillende plekken de impact van klimaatverandering kunnen zien en dit inspireerde me om meer duurzame keuzes te maken in mijn dagelijks leven. In het voorjaar van 2019 huurden mijn vriendin en ik samen een VW T2 campervan om mee rond te reizen. Deze ervaring zullen we niet snel vergeten! Het gevoel van vrijheid in combinatie met de knusse sfeer maakten dat we een hele toffe tijd hebben gehad samen. Dit op een duurzame manier kunnen doen met een elektrische camper is daarmee een droom voor me.

En ik ben Pjotr. Ik ken Erik van de opleiding aan de Technische Universiteit van Delft.

In het afgelopen jaar is mijn dochter Yara geboren. Door haar ben ik een stuk kritischer naar mijn eigen plek op de wereld gaan kijken en heb besloten niet meer te gaan vliegen, zoveel mogelijk vegetarisch te eten en mijn impact te vergroten. Daarom heb ik ook een campervan (op diesel) gekocht, die ik zelf direct wilde elektrificeren. Ik merk dat dit nog enorme kosten met zich meebrengt. Het idee om campervans te elektrificeren laat me niet los en ik heb hier inmiddels met veel mensen over gesproken. Samen met Erik, die net een Volkswagen T2 gehuurd had, kwamen we toen op het idee om campervans te verhuren zodat heel veel mensen kunnen genieten van elektrisch en duurzaam reizen!

Beter Duurzaam op vakantie

In de zomer van 2020 heeft Evan de eerste elektrische Volkswagen T2 campervans gereed om mee op pad te gaan. Evan laat hiermee zien hoe gaaf het is om elektrisch te rijden. De campervans zijn schoner, stiller, betrouwbaarder en comfortabeler dan de huidige fossiele campervans. De campervans kunnen tot 200 kilometer kunnen rijden op een volle accu. De busjes zijn uitgerust met alles om te kunnen snelladen. Snelladen wordt daarmee mogelijk zodra de benodigde software hiervoor beschikbaar komt, wat waarschijnlijk in de komende maanden zal zijn. Beter Duurzaam staat volledig achter deze gedachten en sponsort dit mooie initiatief.

terug naar overzicht