Energierijk Den Haag geeft goede voorbeeld met ingebruikname Stadsbatterij

12.10.2023

De thuisbatterij maakt het mogelijk om zonne-energie die je niet gelijk gebruikt op een later moment alsnog te gebruiken. Energierijk Den Haag (ERDH) geeft het goede voorbeeld met de ingebruikname van de Stadsbatterij. Deze kan maar liefst 200 werkplekken een week lang van elektriciteit voorzien.

Samen de stad verduurzamen

De Stadsbatterij wordt in gebruik genomen door Energierijk Den Haag (ERDH). In dit initiatief werken de Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag en verschillende publieke en private organisaties samen met als doel om de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrum van de stad te verduurzamen.

Genoeg energie voor 200 werkplekken per week

De opslagbatterij aan de Rijnstraat in Den Haag is vanwege een zo laag mogelijke milieubelasting geproduceerd van lithium-ijzerfosfaattechnologie. Met een opslagcapaciteit van 500 kWh kan de batterij zo’n 200 werkplekken gedurende een week lang van energie voorzien. Energierijk Den Haag wil met de batterij ervaring opdoen die in de toekomst benut kan worden zodra er meer opslagbatterijen worden gebruikt om het elektriciteitsnet te ontlasten en te stabiliseren.

Ingebruikname bij ondertekening van het Warmteconvenant

Afgelopen zomer is de opslagbatterij aan de Rijnstraat geplaatst. Eind oktober, tijdens de ondertekening van het Warmteconvenant, neemt ERDH de batterij officieel in gebruik. Vanaf dat moment levert de batterij ongebruikte zonne-energie die het eerder heeft opgeslagen.

Ontdek ook de voordelen van energieopslag

Wil jij ook je woning of bedrijfspand verduurzamen en maximaal profiteren van zonne-energie? Zowel voor particulier als voor zakelijk gebruik zijn er speciale opslagbatterijen. De specialisten van Beter Duurzaam vertellen je er graag meer over. Kies ook voor de kwaliteit, veiligheid en klanttevredenheid van Beter Duurzaam!

Foto: Bas Kijzers - Rijksvastgoedbedrijf

terug naar overzicht