Energie straks onbetaalbaar voor helft Nederlanders?

18.08.2022

De hoge energieprijzen raken steeds meer huishoudens. Als de energieprijzen in het huidige tempo blijven stijgen, krijgt bijna de helft van alle Nederlanders het moeilijk om de energierekening te betalen. Dat wijst onderzoek van Panel Inzicht en Pricewise onder duizend Nederlanders uit. Beter Duurzaam biedt uitkomst met topkwaliteit zonnepanelen waarmee u uw eigen energie opwekt.

Verdere stijging energieprijzen in 2023

Hoewel aanbieders als Vattenfall en Essent hun prijzen voor 2023 nog niet hebben bekendgemaakt, is de verwachting dat een kWh energie duurder zal zijn ten opzichte van 2022. Volgens een onderzoek van Panel Inzicht en Pricewise komen steeds meer huishoudens hierdoor in betalingsproblemen. Van de duizend deelnemers aan het onderzoek geeft 47% aan dat het lastig wordt om de energierekening te betalen als de energieprijzen met de huidige snelheid blijven toenemen. Dat is beduidend meer dan vorig jaar.

Fors gestegen energielasten

Deze ontwikkeling komt niet als een grote verrassing. De energielasten zijn immers in een jaar tijd immers fors gestegen. En hoewel de BTW tijdelijk is verlaagd, blijft de onzekerheid over de gaslevering de prijzen alsnog opdrijven. Voor sommige huishoudens betekent deze extreme stijging dat ze zelfs duizenden euro’s per jaar extra betalen! Logisch dus dat veel mensen zich volgens het onderzoek afvragen of ze straks hun nota nog wel kunnen betalen, aldus Hans de Kok, directeur van Pricewise.

Zonnepanelen als oplossing

Nu de energieprijzen zo hard stijgen, neemt ook de vraag naar zonnepanelen toe. Door een tekort aan polysilicium kunnen veel leveranciers echter niet aan deze vraag voldoen. Beter Duurzaam daarentegen heeft doorlopend een ruime voorraad zonnepanelen. Daardoor kunnen wij uw zonnepanelen niet alleen vlot plaatsen, maar ook goed en veilig. Als één van de weinige installateurs zijn wij namelijk ISO 9001-, ISO 14001- en VCA*-gecertificeerd!

Wek ook uw eigen energie op

Wilt u ook niet langer afhankelijk zijn van de hoge energieprijzen? Overweeg dan eens om uw eigen energie op te wekken met zonnepanelen van Beter Duurzaam. Neemt u gerust contact op met onze specialisten. Wij nemen graag de tijd om u eerlijk en deskundig advies op maat te geven.

terug naar overzicht