Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Je vakantiegeld investeren in verduurzaming levert je deze 5 voordelen op

mei 30th, 2023 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

De gestegen hypotheekrente weerhoudt mensen er niet van om hun woning te verduurzamen. Vijf op de zes Nederlandse huizenbezitters heeft z’n woning de afgelopen twee jaar verduurzaamd of wil dat binnen twee jaar doen. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker.

 

De belangrijkste redenen om te verduurzamen

Verduurzamen brengt allerlei voordelen met zich mee:

  • Een lagere energierekening
  • Een hoog rendement
  • Meer wooncomfort
  • Een aanzienlijk hogere woningwaarde dankzij hoger energielabel
  • Een beter milieu

Met name onder woningbezitters in de leeftijd van 35 tot 45 jaar leven grote plannen om hun huis te verduurzamen.

Veel animo voor zonnepanelen en warmtepompen

Bij het verduurzamen van hun woning investeert de meerderheid in zonnepanelen, isolatie of energiezuinig glas. Ook warmtepompen winnen aan populariteit. Eén op de vijf woningeigenaren heeft de afgelopen twee jaar een warmtepomp gekocht of is van plan dit binnen nu en twee jaar te doen.

Energielabel bepalend voor woningwaarde

De energiecrisis heeft de intentie om te verduurzamen flink aangewakkerd. 66% van de huizenbezitters vindt een groen energielabel zeer belangrijk bij de aanschaf van een nieuw huis. Daarbij komt dat het label zelfs medebepalend is voor de waarde van een woning. Ter illustratie: een woning met energielabel C blijkt bij verkoop gemiddeld bijna 12% meer waard te zijn dan een soortgelijk huis met label G.

 
 

Een huis met energielabel C wordt gemiddeld met 12% meer verkocht als hetzelfde huis met label G

 

Verduurzaming steeds belangrijker

Steeds meer huiseigenaren lijken, mede als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen, overtuigd van het belang om hun woning te verduurzamen en energie te besparen. Naar verwachting zet deze ontwikkeling zich de komende jaren verder voort.

Wil jij ook verduurzamen?

Bij Beter Duurzaam helpen we je graag zorgeloos en zonder gedoe verduurzamen. Dat doen we volgens de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen en met een maximale focus op klanttevredenheid. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend gesprek met onze adviseur bij jou thuis.

Maurits Zuidijk