BOSA-subsidie voor verduurzaming van uw sportclub

12.01.2023

Wilt u als amateursportvereniging uw accommodatie verduurzamen en daarmee ook besparen op uw energiekosten? Dan kunt u sinds 1 januari weer gebruikmaken van BOSA-subsidie. Naast de subsidie voor bouw en onderhoud is er extra subsidie beschikbaar voor maatregelen die gericht zijn op verduurzaming.

Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties

De BOSA-subsidieregeling is bedoeld om bij te dragen in de bouwen of het onderhoud van sportaccommodaties. Ook kan de subsidie worden gebruikt voor de aanschaf van materialen. De subsidie hiervoor bedraagt 20%. Sportclubs die hun accommodatie verduurzamen, komen in aanmerking voor nog eens 10% extra subsidie. Hieronder vallen bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.

Ook met terugwerkende kracht

In 2023 is er in totaal 77 miljoen euro aan BOSA-subsidie beschikbaar. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar wordt maximaal 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager toebedeeld, waarbij een minimumbedrag van 2.500 euro geldt. Dit geldt ook met terugwerkende kracht, tot een jaar nadat de werkzaamheden zijn afgerond c.q. betaald.

Geen BOSA-subsidie mislopen?

Het aanvragen van subsidies kan een complexe aangelegenheid zijn. Wilt u deze subsidie graag aanvragen voor het verduurzamen van uw sportaccommodatie, maar ziet u op tegen de aanvraagprocedure? Beter Duurzaam helpt u graag! Omdat wij de weg in het subsidielandschap goed kennen, kunnen wij u hierin volledig ontzorgen. Neem gerust contact met ons op, ook voor deskundig maatwerk advies over het verduurzamen van uw sportvereniging. We zijn u graag van dienst!

terug naar overzicht