Beter Duurzaam helpt straatkinderen in Malawi

20.12.2022

Bij Beter Duurzaam werken we vanuit maatschappelijke betrokkenheid aan een duurzame wereld. Dat doen we niet alleen met onze duurzame energie-oplossingen, maar ook door goede doelen te steunen. Dit jaar schenken we een gift aan stichting Child Ministry Malawi, dat 25 kansarme straatjongens in Malawi onderdak biedt en begeleidt naar een beter leven.

Van kansarm naar kansrijk leven

Op straat in Malawi leven deze 25 jongens (in de leeftijd van 16 tot 18 jaar) onder verdrietige en zorgelijke omstandigheden. Ze worden dagelijks geconfronteerd met het straatleven waarin bedelen, criminaliteit en drugsgebruik aan de orde van de dag zijn. Child Ministry Malawi biedt kinderen de mogelijkheid om dit leven achter zich te laten en te werken aan een stabiele, hoopvolle en menswaardige toekomst.

Hoe doet Child Ministry Malawi dit?

Child Ministry Malawi bouwt gedurende zes maanden een hechte band met deze jongeren op. Dat doet de organisatie door verschillende hands-on activiteiten, waarbij de kinderen zorgvuldig worden begeleid door professionele verzorgers en coaches. Zo gaat de helft van deze jongeren naar school en krijgt de andere helft een opleiding tot automonteur, timmerman of autoschadehersteller aangeboden.

Beter Duurzaam helpt

Met een eindejaarsgift helpt Beter Duurzaam Child Ministry Malawi om dit project in Malawi op de starten en de 25 jongens op weg te helpen naar een beter leven. Wilt u meer weten over Child Ministry Malawi of zelf ook een donatie schenken? Kijk dan op de website van de stichting.

terug naar overzicht