Update SDE++ subsidie 2022

15.04.2022

Onlangs berichtten we over de openstelling van de SDE++ subsidie 2022. De Rijksoverheid heeft hier nadien een extra eis aan toegevoegd. Bij de SDE++ subsidieaanvraag voor een gebouwgebonden project dient u een verklaring mee te sturen van de draagkracht van de dakconstructie waarop u uw installatie wilt plaatsen. Evenals met de aanvraag van de subsidie ontzorgen wij u ook hier graag in.

Waar moet deze verklaring aan voldoen?

Allereerst moet de verklaring zijn afgegeven en ondertekend door een constructeur. Bovendien vraagt de Rijksoverheid sinds deze openstellingsronde om ook een gedetailleerde intekening met uw aanvraag mee te sturen. Zo’n intekening op schaal van de productie-installatie op de beoogde locatie is vereist voor alle zon-PV-, zon-PVT- en zonthermie-categorieën.

Waarom is deze verklaring nodig?

De verklaring maakt duidelijk of het dak of de gevel sterk genoeg is voor de installatie. Zijn er aanpassingen nodig om uw dak of gevel geschikt te maken? Dan staan deze ook in de verklaring. De reden dat deze verklaring nodig is, is dat veel gebouwgebonden projecten op ongeschikte daken uiteindelijk vaak niet worden gerealiseerd.

Hoe ziet de verklaring eruit?

De Rijksoverheid heeft zelf een Modelverklaring draagkracht dakconstructie opgesteld. U bent verplicht om dit formulier te gebruiken; een eigen format is dus niet toegestaan. Verder is een constructeur verplicht om de draagkracht te berekenen conform het bouwbesluit 2012. De door de constructeur ondertekende verklaring kunt u meesturen met uw subsidieaanvraag.

Heeft u hulp nodig bij de verklaring?

Wilt u SDE++ subsidie aanvragen en kunt u wel wat hulp gebruiken bij deze verklaring? Neem dan gerust contact op met Beter Duurzaam. Onze specialisten ontzorgen u hier graag bij. Zo heeft u alles straks goed geregeld; wel zo prettig!

terug naar overzicht