Nieuws & ontwikkelingen bij Beter Duurzaam

Blijf op de hoogte van onze duurzame projecten, nieuws en ontwikkelingen.

Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen op nieuwe KwikFit lokatie

Onlangs plaatste Beter Duurzaam 156 Sunpower zonnepanelen op het nieuwste filiaal van de KwikFit. Met deze investering is volgens Kwik-Fit de eerste energie neutrale garage van Nederland geopend, Deze locatie dient als pilot voor alle andere vestigingen van het bedrijf in Nederland. De nieuwe vestiging is gebouwd volgens de nieuwste standaarden voor CO2-neutraal bouwen en heeft het hoogste energielabel A++++. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn zijn wij trots op dit mooie project en danken de opdrachtgevers voor het vertrouwen.

zonnepanelen kwikfit utrecht

Lees meer


Zonnepanelen Creil

Zonnepanelen in de Noord Oostpolder

Onlangs plaatsten wij bijna 3.700 Sunpower zonnepanelen bij twee bedrijven in het dorp Creil, gemeente Noordoostpolder. Om deze zonnepanelen rendabel te maken is er eerst SDE subsidie aangevraagd. De bedrijven hebben er voor gekozen om de inkoop van hun zonnepanelen gezamenlijk op te pakken om zo beter te kunnen vergelijken en een groter inkoopvoordeel te behalen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een opdracht van bijna 1.3 megawatt aan zonnepanelen.

zonnepanelen Creil Veco

Lees meer


Zonnepanelen en Verhuizen

Zonnepanelen bij Verhuizer

Onlangs plaatste Beter Duurzaam ruim 400 Sunpower zonnepanelen in combinatie met SDE subsidie op het bedrijfspand waarin W.vanHaarlem Verhuizers is gevestigd. Met deze investering is het pand volledig  energie neutraal, Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn zijn wij trots op dit mooie project en danken de opdrachtgevers voor het vertrouwen.

zonnepanelen vanhaarlem

Lees meer


Zonnepanelen voor verffabrikant in Apeldoorn

Zonnepanelen bij Royal in Apeldoorn 

Onlangs plaatsen wij ruim zevenhonderdtachtig zonnepanelen bij Royal Talens in Apeldoorn. De verffabrikant heeft het doel om de wereld mooier te maken. Dit doen zijn met het vervaardigen van hoogwaardige kunstschildersverf in de meest intense kleuren, waarmee kunstenaars in de hele wereld inspirerende kunst maken. Maar ook door op een verantwoorde manier te ondernemen, nu en in de toekomst. De verven van Royal Talens staan bekend om zijn kleurvastheid, lange houdbaarheid en heeft een toegevoegd waarde voor afnemers en consumenten. Deze combinatie sluit zeer goed aan bij de investering in zonnepanelen.

zonnepanelen Royal Talens BD

Lees meer


Zonnepanelen op scholen

Zonnepanelen op scholen.

Op meerdere scholen in Gelderland zijn de afgelopen weken zonnepanelen door Beter Duurzaam geplaatst. De basisscholen hebben gekozen voor zonnepanelen en maken hierbij gebruik van diverse regelingen. Zonnepanelen op scholen leveren voornamelijk een belangrijke bijdrage aan het klimaat. Het opwekken van zonne-energie zorgt voor minder uitstoot van stoffen die het milieu belasten milieu, in vergelijking met het gebruik van reguliere stroom. Daarnaast leveren zonnepanelen scholen een royale besparing in de vast lasten op. De school is niet meer afhankelijk stroomprijsstijgingen van de energieleverancier en krijgt een lagere energierekening.

zonnepanelen op school Nijkerk

Lees meer


Zonnepanelen op school in Eindhoven

Zonnepanelen op school

Scholen hebben veel voordeel met zonnepanelen. Het onderwijs kan exploitatiekosten verlagen met de aanschaf van zonnepanelen, maar vooral de maatschappelijke taak van de onderwijsinstelling is de perfecte match als het gaat om jeugd, toekomst en zonnestroom. Het Frits Philips Lyceum-mavo in Eindhoven is een school voor VMBO-t, HAVO en VWO en biedt onderdak aan 1.650 leerlingen waar boven op het dak wordt zonne-energie benut voor de opwekking van duurzame energie. Het nieuwe Frits Philips Lyceum aan de Avignonlaan in Eindhoven is opgeleverd met zonnepanelen. Het credo: "Inzet, ambitie en betrokkenheid" is ook op deze manier niet alleen zichtbaar in de school, maar ook op het dak.

zonnepanelen op school

Lees meer


Camping klaar voor toekomst

Gereed voor het nieuwe seizoen

Het gezellige familiepark de Lucht, waar gasten kunnen kamperen, chalets/stacaravans huren en gebruik maken van een eigen stacaravan, is mooi gelegen tussen de bossen en weilanden in Renswoude. Het gebied is gesitueerd aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en aan de andere kant ligt de Veluwe. Bij dit Allurepark zullen de gasten zich niet snel vervelen door de aanwezigheid van een speeltuin, manege,  dierenweide en een binnen/buiten zwembad. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn zijn we trots om op deze schitterende locatie te mogen werken.

Lees meer


Stormschade zonnepanelen... verzekering?

Zonepanelen stormschade

Dat tijdens een hevige storm de zonnepanelen in Apeldoorn van het dak waaien is zichtbaar geworden door alle filmpjes die op internet verschenen. Of deze zonnepanelen schade verzekerd is na de heftige windhozen die in Januari 2018 door het land trokken is maar de vraag. Zonnepanelen waaien niet zomaar van een dak. Bij berekeningen voorafgaand aan de installatie van een pv-systeem moet een installateur goed in beeld hebben welke factoren er mee spelen.

Zonnepanelen goed berekenen

Goede berekenen is cruciaal als het gaat om het veilig kunnen installeren van zonnepanelen. Factoren waarmee rekening gehouden moet worden zijn hoogte, windzone gebied, hellingshoek van de panelen, dichtheid van bebouwing en type bevestigingsmateriaal. Al deze zaken dienen bij de voorbereiding goed afgewogen te worden en moeten voorgelegd worden bij en constructeur en leverancier van de bestaande dakbedekking.


zonnepanelen stormschade

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.