Nieuws & ontwikkelingen bij Beter Duurzaam

Blijf op de hoogte van onze duurzame projecten, nieuws en ontwikkelingen.

Zonnepanelen op scholen

Zonnepanelen op scholen.

Op meerdere scholen in Gelderland zijn de afgelopen weken zonnepanelen door Beter Duurzaam geplaatst. De basisscholen hebben gekozen voor zonnepanelen en maken hierbij gebruik van diverse regelingen. Zonnepanelen op scholen leveren voornamelijk een belangrijke bijdrage aan het klimaat. Het opwekken van zonne-energie zorgt voor minder uitstoot van stoffen die het milieu belasten milieu, in vergelijking met het gebruik van reguliere stroom. Daarnaast leveren zonnepanelen scholen een royale besparing in de vast lasten op. De school is niet meer afhankelijk stroomprijsstijgingen van de energieleverancier en krijgt een lagere energierekening.

zonnepanelen op school Nijkerk

Lees meer


Zonnepanelen op school in Eindhoven

Zonnepanelen op school

Scholen hebben veel voordeel met zonnepanelen. Het onderwijs kan exploitatiekosten verlagen met de aanschaf van zonnepanelen, maar vooral de maatschappelijke taak van de onderwijsinstelling is de perfecte match als het gaat om jeugd, toekomst en zonnestroom. Het Frits Philips Lyceum-mavo in Eindhoven is een school voor VMBO-t, HAVO en VWO en biedt onderdak aan 1.650 leerlingen waar boven op het dak wordt zonne-energie benut voor de opwekking van duurzame energie. Het nieuwe Frits Philips Lyceum aan de Avignonlaan in Eindhoven is opgeleverd met zonnepanelen. Het credo: "Inzet, ambitie en betrokkenheid" is ook op deze manier niet alleen zichtbaar in de school, maar ook op het dak.

zonnepanelen op school

Lees meer


Camping klaar voor toekomst

Gereed voor het nieuwe seizoen

Het gezellige familiepark de Lucht, waar gasten kunnen kamperen, chalets/stacaravans huren en gebruik maken van een eigen stacaravan, is mooi gelegen tussen de bossen en weilanden in Renswoude. Het gebied is gesitueerd aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en aan de andere kant ligt de Veluwe. Bij dit Allurepark zullen de gasten zich niet snel vervelen door de aanwezigheid van een speeltuin, manege,  dierenweide en een binnen/buiten zwembad. Als leverancier van zonnepanelen in Apeldoorn zijn we trots om op deze schitterende locatie te mogen werken.

Lees meer


Stormschade zonnepanelen... verzekering?

Zonepanelen stormschade

Dat tijdens een hevige storm de zonnepanelen in Apeldoorn van het dak waaien is zichtbaar geworden door alle filmpjes die op internet verschenen. Of deze zonnepanelen schade verzekerd is na de heftige windhozen die in Januari 2018 door het land trokken is maar de vraag. Zonnepanelen waaien niet zomaar van een dak. Bij berekeningen voorafgaand aan de installatie van een pv-systeem moet een installateur goed in beeld hebben welke factoren er mee spelen.

Zonnepanelen goed berekenen

Goede berekenen is cruciaal als het gaat om het veilig kunnen installeren van zonnepanelen. Factoren waarmee rekening gehouden moet worden zijn hoogte, windzone gebied, hellingshoek van de panelen, dichtheid van bebouwing en type bevestigingsmateriaal. Al deze zaken dienen bij de voorbereiding goed afgewogen te worden en moeten voorgelegd worden bij en constructeur en leverancier van de bestaande dakbedekking.


zonnepanelen stormschade

Lees meer


Subsidie zonnepanelen Urk

Gemeente Urk start subsidieregeling voor zonnepanelen

Er is subsisdie beschikbaar gesteld voor zonnepanelen in Urk en/of zonneceldakpannen voor bestaande gebouwen. Er is respectievelijk maximaal 1.000 en 1.500 euro subsidie.

Bij het indienen van een reserveringsverzoek moeten de burgers de offerte van de installateur bijvoegen. Als het formulier is ingevuld en ingediend, controleert de gemeente of men aan de gestelde voorwaarden voldoet. De reserveringsverzoeken worden op volgorde van binnenkomst behandeld en worden in behandeling genomen zolang het budget toereikend is.

Installaties die in 2016 en 2017 zijn uitgevoerd, komen niet meer in aanmerking voor subsidie. De subsidiehoogte is voor zonnepanelen een éénmalig bedrag van 20,00 euro per 100 wattpiek vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal 1.000 euro. Alle informatie over de subsidie vind u op de website van de gemeente Urk.

Voor zonneceldakpannen is er een éénmalig bedrag van 30,00 euro per 100 wattpiek vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal 1.500 euro.

Voor een uitbreiding van een bestaande installatie met zonnepanelen en/of zonneceldakpannen wordt alleen het extra geïnstalleerde vermogen ten opzichte van het al aanwezige vermogen tot de grens van 5.000 wattpiek in de berekening meegenomen.

De subsidieregeling geldt voor zowel eigenaren van woningen als voor huurders. 

Neem nu contact op voor een aanbieding voor uw situatie, of lees meer over de veel gestelde vragen over zonnepanelen.

bron: solarmagazine

Lees meer


Bakkerij uit Apeldoorn met zonnepanelen

Bakkerij uit Apeldoorn groeit naar landelijke specialist

Firat Bakkerij heeft is meer dan 20 jaar dé specialist in lahmacun (Turkse pizza) en döner pide (brood). De ambitieuze broers begonnen in 1996 als een lokale bakker in Apeldoorn. De regio maakte gauw genoeg kennis met de authentieke deegwaren van deze bakkerij. Al snel kwam ook de vraag naar de ambachtelijke deegwaren vanuit diverse streken door het land. Om de groei aan te kunnen, besloten de broers om in Apeldoorn een grotere bakkerij te vestigen. Ondertussen wordt vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn heel de Benelux bediend. 

turkse pizza 4

Lees meer


NeCap pallets gaat 1750 zonnepanelen plaatsen

Onlangs kregen wij de opdracht om bij van der NeCap pallets en Kisten uit Wieringerwerf zonnepanelen te plaatsen. Dhr Broers, eigenaar van het bedrijf,  is een bekendheid in de akkerbouw. Het bedrijf Necap heeft diverse producten in het leveringspakket, variërend van industriepallets tot uiterst geavanceerde ventilatiesystemen. De fabricage en levering van deze producten gebeurd op een dusdanig professioneel niveau dat het bedrijf beschikt over diverse keurmerken het bedrijf in korte tijd het bedrijf is opgebouwd tot één van de meest aansprekende bedrijven in Noord - Holland.

Lees meer


Miljarden SDE subsidie beschikbaar voor 2018

Op 6 December 2017 zijn de voorwaarden van SDE+ 2018 subsidie voor zonnepanelen  bekend gesteld. De Minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, heeft  de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van de veranderingen voor de SDE subsidie van 2018 middels een brief. De maximale vergoeding voor opwek van energie uit zonnepanelen is verlaagd naar €0,112 per opgewekte kilowattuur. 

Budget SDE subsidie blijft gelijk

Het budget voor de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie is gelijk aan vorig jaar. Ook zal de openstelling van de subsidie ongewijzigd blijven. In totaal komt er wederom 12 Miljard beschikbaard wat verdeeld zal worden over twee rondes. Ook in 2018 zal het hier gaan om een voorjaarsronde en een najaarsronde.

Onderscheid verbruik en levering

Voor zon-PV wordt er in de SDE subsidie 2018 een onderscheid gemaakt tussen de elektriciteit die op het elektriciteitsnet wordt ingevoed en de elektriciteit die zelf wordt gebruikt, op basis van de Garanties van Oorsprong (GVO’s) uitgegeven door CertiQ. Voor beiden wordt een apart correctiebedrag en een aparte basisenergieprijs vastgesteld. Indien projecten een deel van de opgewekte energie zelf gebruiken treedt er namelijk een voordeel op in de vorm van vermeden energiebelasting, ODE en transportkosten. Gebleken is dat bij zon-PV een groot deel van de opgewekte elektriciteit zelf wordt gebruikt in plaats van in het elektriciteitsnet wordt gevoed.

Basisbedragen SDE 2018

Voor 2018 gelden voor zon-PV de basisbedragen en voorlopige correctiebedragen als opgenomen in onderstaande tabel:

tabel basis bedragen SDE 2018

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.