Nieuws & ontwikkelingen bij Beter Duurzaam

Blijf op de hoogte van onze duurzame projecten, nieuws en ontwikkelingen.

Stormschade zonnepanelen... verzekering?

Zonepanelen stormschade

Dat tijdens een hevige storm de zonnepanelen in Apeldoorn van het dak waaien is zichtbaar geworden door alle filmpjes die op internet verschenen. Of deze zonnepanelen schade verzekerd is na de heftige windhozen die in Januari 2018 door het land trokken is maar de vraag. Zonnepanelen waaien niet zomaar van een dak. Bij berekeningen voorafgaand aan de installatie van een pv-systeem moet een installateur goed in beeld hebben welke factoren er mee spelen.

Zonnepanelen goed berekenen

Goede berekenen is cruciaal als het gaat om het veilig kunnen installeren van zonnepanelen. Factoren waarmee rekening gehouden moet worden zijn hoogte, windzone gebied, hellingshoek van de panelen, dichtheid van bebouwing en type bevestigingsmateriaal. Al deze zaken dienen bij de voorbereiding goed afgewogen te worden en moeten voorgelegd worden bij en constructeur en leverancier van de bestaande dakbedekking.


zonnepanelen stormschade

Lees meer


Subsidie zonnepanelen Urk

Gemeente Urk start subsidieregeling voor zonnepanelen

Er is subsisdie beschikbaar gesteld voor zonnepanelen in Urk en/of zonneceldakpannen voor bestaande gebouwen. Er is respectievelijk maximaal 1.000 en 1.500 euro subsidie.

Bij het indienen van een reserveringsverzoek moeten de burgers de offerte van de installateur bijvoegen. Als het formulier is ingevuld en ingediend, controleert de gemeente of men aan de gestelde voorwaarden voldoet. De reserveringsverzoeken worden op volgorde van binnenkomst behandeld en worden in behandeling genomen zolang het budget toereikend is.

Installaties die in 2016 en 2017 zijn uitgevoerd, komen niet meer in aanmerking voor subsidie. De subsidiehoogte is voor zonnepanelen een éénmalig bedrag van 20,00 euro per 100 wattpiek vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal 1.000 euro. Alle informatie over de subsidie vind u op de website van de gemeente Urk.

Voor zonneceldakpannen is er een éénmalig bedrag van 30,00 euro per 100 wattpiek vanaf een minimum geïnstalleerd vermogen van 1.000 wattpiek tot een maximum geïnstalleerd vermogen van 5.000 wattpiek. De subsidie bedraagt maximaal 1.500 euro.

Voor een uitbreiding van een bestaande installatie met zonnepanelen en/of zonneceldakpannen wordt alleen het extra geïnstalleerde vermogen ten opzichte van het al aanwezige vermogen tot de grens van 5.000 wattpiek in de berekening meegenomen.

De subsidieregeling geldt voor zowel eigenaren van woningen als voor huurders. 

Neem nu contact op voor een aanbieding voor uw situatie, of lees meer over de veel gestelde vragen over zonnepanelen.

bron: solarmagazine

Lees meer


Bakkerij uit Apeldoorn met zonnepanelen

Bakkerij uit Apeldoorn groeit naar landelijke specialist

Firat Bakkerij heeft is meer dan 20 jaar dé specialist in lahmacun (Turkse pizza) en döner pide (brood). De ambitieuze broers begonnen in 1996 als een lokale bakker in Apeldoorn. De regio maakte gauw genoeg kennis met de authentieke deegwaren van deze bakkerij. Al snel kwam ook de vraag naar de ambachtelijke deegwaren vanuit diverse streken door het land. Om de groei aan te kunnen, besloten de broers om in Apeldoorn een grotere bakkerij te vestigen. Ondertussen wordt vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn heel de Benelux bediend. 

turkse pizza 4

Lees meer


NeCap pallets gaat 1750 zonnepanelen plaatsen

Onlangs kregen wij de opdracht om bij van der NeCap pallets en Kisten uit Wieringerwerf zonnepanelen te plaatsen. Dhr Broers, eigenaar van het bedrijf,  is een bekendheid in de akkerbouw. Het bedrijf Necap heeft diverse producten in het leveringspakket, variërend van industriepallets tot uiterst geavanceerde ventilatiesystemen. De fabricage en levering van deze producten gebeurd op een dusdanig professioneel niveau dat het bedrijf beschikt over diverse keurmerken het bedrijf in korte tijd het bedrijf is opgebouwd tot één van de meest aansprekende bedrijven in Noord - Holland.

Lees meer


Miljarden SDE subsidie beschikbaar voor 2018

Op 6 December 2017 zijn de voorwaarden van SDE+ 2018 subsidie voor zonnepanelen  bekend gesteld. De Minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, heeft  de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van de veranderingen voor de SDE subsidie van 2018 middels een brief. De maximale vergoeding voor opwek van energie uit zonnepanelen is verlaagd naar €0,112 per opgewekte kilowattuur. 

Budget SDE subsidie blijft gelijk

Het budget voor de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie is gelijk aan vorig jaar. Ook zal de openstelling van de subsidie ongewijzigd blijven. In totaal komt er wederom 12 Miljard beschikbaard wat verdeeld zal worden over twee rondes. Ook in 2018 zal het hier gaan om een voorjaarsronde en een najaarsronde.

Onderscheid verbruik en levering

Voor zon-PV wordt er in de SDE subsidie 2018 een onderscheid gemaakt tussen de elektriciteit die op het elektriciteitsnet wordt ingevoed en de elektriciteit die zelf wordt gebruikt, op basis van de Garanties van Oorsprong (GVO’s) uitgegeven door CertiQ. Voor beiden wordt een apart correctiebedrag en een aparte basisenergieprijs vastgesteld. Indien projecten een deel van de opgewekte energie zelf gebruiken treedt er namelijk een voordeel op in de vorm van vermeden energiebelasting, ODE en transportkosten. Gebleken is dat bij zon-PV een groot deel van de opgewekte elektriciteit zelf wordt gebruikt in plaats van in het elektriciteitsnet wordt gevoed.

Basisbedragen SDE 2018

Voor 2018 gelden voor zon-PV de basisbedragen en voorlopige correctiebedragen als opgenomen in onderstaande tabel:

tabel basis bedragen SDE 2018

Lees meer


SDE subsidie 2017 overtekend

Najaarsronde fors overtekend

De najaarsronde is, tegen alle verwachtingen in, fors overtekend. Dit komt voornamelijk doordat er in de eerste fase veel projecten zijn aangevraagd voor wind op land en geothermie. In totaal is er voor 9,9 miljard euro aan subsidie aangevraagd. In de tweede fase, waarin subsidie aangevraagd kon worden tot en met €0,11/kWh is het aangevraagd budget opgelopen tot 7 miljard euro. Hierdoor is de kans groot dat het merendeel van de ruim drieduizend aanvragen voor zonnepanelen projecten in de derde fase zal worden afgewezen. 

geld

Lees meer


Zonnepanelen voor Tulpengigant

Fleurige toekomst voor Tulpenkweker

Onlangs kregen wij de opdracht om bij van der Leek Tulips in Berkhout zonnepanelen te plaatsen. De gebroeders Arjan en Pieter Leek zijn een bekendheid in de tulpensector. Het bedrijf langs de A7 tussen Purmerend en Hoorn is gespecialiseerd in het broeien en kweken van tulpen. Dit doen zij op een dusdanig professioneel niveau dat de beide eigenaren van het bedrijf in korte tijd het bedrijf hebben opgebouwd tot één van de meest aansprekende bedrijven in Noord - Holland.

zonnepanelen tulpen berkhout

Lees meer


Subsidie voor sportclubs, bespaar gelijk op kosten

Sportverenigingen en EDS Subsidie

Sportverenigingen en sportstichtingen die aangesloten zijn bij NOC*NSF komen in aanmerking voor de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS subsidie) bij investeringen in zonnepanelen of andere duurzame maatregelen. Met deze sportsubsidie zijn zonnepanelen voor sportclubs nog interessanter dan voorheen.

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.