Geld verdienen met zonnepanelen: zo werkt het en dit heb je nodig

Geld verdienen met zonnepanelen: het is een markt waarvan experts verwachten dat ‘ie de komende jaren explosief gaat groeien. Niet voor niets won deze innovatie tijdens Solar Solutions in Düsseldorf al de Best Innovation Award. Maar hoe werkt dat precies? En wat heb je allemaal nodig voor deze slimme manier van energiebeheer? De specialisten van Beter Duurzaam helpen je graag met verduurzamen. Zorgeloos, veilig, zonder gedoe en naar volle tevredenheid!

Geld verdienen met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract

Ook nu de salderingsregeling wordt afgebouwd, is het mogelijk om te verdienen met de groene stroom die je opwekt. Je kunt je eigen zonne-energie namelijk terugverkopen! Zowel particulieren als ondernemers kunnen hiervan gebruikmaken. Voorwaarde is wel dat je over de volgende vijf dingen beschikt:

  1. Zonnepanelen
  2. Een thuisbatterij
  3. Dynamisch energiecontract
  4. Een slimme meter
  5. Een AI-algoritme

Volledig geautomatiseerd verdienen met een Virtual Power Plant

Zodra je over deze vijf zaken beschikt, kun je geld gaan verdienen met je zonnepanelen. Zelf heb je daar geen omkijken naar: de Virtual Power Plant (VPP) doet namelijk het werk. Dit kleine kastje zit tussen de slimme meter en de omvormer. Daar monitort het onder andere heel nauwkeurig het energieverbruik.

Maar dat is niet het enige. De VPP kent namelijk ook de weersverwachting en het houdt de stroomprijzen in de gaten. Daardoor weet de VPP precies wanneer de omvormer je thuisbatterij moet opladen of ontladen. Zo helpt de VPP je op een slimme manier geld verdienen met de groene stroom die je zonnepanelen opwekken.

Daarnaast zorgt de VPP voor een afname van de netcongestie én voorkomt het piekbelastingen op het net. Iedereen blij!

Ook geld verdienen met zonnepanelen

In België en Duitsland is dit systeem al aan een flinke opmars bezig. Ook in Nederland wordt dit verdienmodel steeds interessanter, zeker met het oog op de afbouw van de salderingsregeling.

Wil je ook verdienen met je zonnepanelen en wil je graag meer informatie over dit systeem? Neem dan contact op met de specialisten van Beter Duurzaam. We adviseren je graag!